radio tomi predvajalnik

Pišite nam: email21
stanje na cestah

Dijaški dom za babice

Razni dogodki
Datum: 18 Januar 2018 17:00 - 21:00

Mesto: Maribor, Slovenija

Komedija
Velika dvorana Narodnega doma
četrtek, 18. januar, 17.00 in 19.30
za IZVEN
Igrata: Danica Cvetko, Tonček Žumbar
Avtor teksta: Tonček Žumbar
Organizator: Kulturno društvo Simon Gregorčič, Velika Nedelja
Cena vstopnic:10,00 € (rodaja vstopnic: Petrolove črpalke, Pošte Slovenije, OMV, trgovine BIG BANG, Trafika 3DVA, Kompas, Mercator Hipermarket, Palma Maribor - Planet Tuš, M-Holidays, www.eventim.si, na dan predstave od 16.00 dalje v avli Narodnega doma Maribor)

Sredi večjega mesta je dekliški dom, v katerem  živijo dekleta, ki nimajo svojih staršev ali so jih le-ti zapustili. Njihov vsakodnevni ritem zmoti poslovnež Janez Ftikač, ki v sosednji prazni zgradbi uredi dom za starejše. Ravnateljici dekliškega doma, Otiliji Stojkovič, to ni po godu in mu nagaja na vsakem koraku. Skupno bivanje mladih in starih na enem dvorišču pa prinaša izjemno veliko zdravega smeha, hkrati pa je njihov odnos človeško topel in ganljiv.  Dekleta in starci so po letih daleč narazen, pa vendar delijo isto ali podobno usodo. Oboji so izgubili družine ali le-te niso sposobne skrbeti za njih. Zato se počasi zbližajo. Prav to pa prinaša še več smeha in srčne topline. 
Ali bo torej ravnateljici Otiliji Stojkovič uspelo pregnati starce iz sosednje zgradbe ali pa bo vendarle zmagal Janez Ftikač? Bomo videli. Razplet, do katerega privede nenavadna osebna zgodba enega od varovancev, je presenetljiv. V komediji boste slišali tudi nekaj lepih slovenskih pesmi, ki jih v živo pojejo člani ansambla. Tekst je napisal Tonček Žumbar, avtor uspešnih komedij, ki ste jih na Vašem odru že videli (Tašča.com, Poštar Jakec, Rože za Pepco, Cilika in Drašek, Srečen zakon in druge). Smeh je torej zagotovljen. Izjemno zabavna in hkrati ganljiva zgodba Vam bo razvedrila duha, ogrela srce in morda orosila tudi oko. Predstava traja dobro uro in pol. 

QR Code

 

Naslov
Ulica kneza Koclja 9
2000 Maribor, Slovenija

 

Zemljevid


 

Vsi datumi


  • 18 Januar 2018 17:00 - 21:00
Oblačno

0°C

Celje

Oblačno

Vlažnost: 93%

Veter: 6.44 km/h

  • 16 Jan 2018

    Pretežno oblačno 7°C -1°C

  • 17 Jan 2018

    Rain And Snow 5°C 0°C

Zadnje novice

Vročih 5

bizjakbiz nl

Po Sloveniji

Računalniške novice

Sodelujemo z ...

IZDELAVA IN PRENOVA SPLETNIH STRANI!!!
Še nimate svoje spletne strani?
Pri nas vam jo izdelamo hitro, poceni in kvalitetno!!!
Za več informacij obiščite našo spletno stran

IZDELAVA SPLETNIH STRANI
Odpri obvestilo