radio tomi predvajalnik

Pišite nam: email21
stanje na cestah

Januarske Vesperae Musicae

Razni dogodki
Datum: 18 Januar 2018 19:30

Mesto: Celje, Slovenija

Prvi koncert druge polovice sezone Glasbenih večernic, komornega cikla Hiše kulture Celje, bo celjskemu občinstvu po nekaj letih ponovno predstavil izjemno ustvarjalnost študentov glasbe in njihovih mentorjev na Akademiji za glasbo Ljubljana. V četrtek, 18. 1., se bo v veliki dvorani Narodnega doma Celje ob 19.30 začel koncert, kjer bodo nastopili sopranistke Polona Plaznik, Monika Fele in Neža Vasle, altistka Sara Briški Cirman, tenorist Gregor Ravnik in basist Jaka Mihelač, spremljala pa jih bosta Zbor in orkester AG Ljubljana, ki ga bodo vodili študentje dirigiranja Klara Maljuga, Jakob Barbo, Ana Erčulj in Alina Kolomiets. Na programu bodo sakralna dela W. A. Mozarta in Josepha Haydna. Ob 19. uri se bo v stranski dvorani Narodnega doma Celje začel predgovor h koncertu, ki ga bo vodil celjski glasbenik Miha Firšt.

Mešani pevski zbor in Orkester Akademije za glasbo Univerze v Ljubljani sta študijski izvajalski telesi, ki delujeta v okviru rednega študijskega programa akademije, hkrati pa poskušata s svojo kvaliteto dosegati najvišje izvedbene standarde. Združujeta študente različnih študijskih smeri – orkester vse inštrumentaliste, zbor pa bodoče glasbene pedagoge, pianiste, organiste, skladatelje, dirigente, kitariste, cerkvene glasbenike, solo pevce ... Oba sestava se lahko pohvalita z izjemno aktivnostjo in številnimi koncerti in nastopi na domačih in tujih tleh, poseben poudarek pa velja njuni zavezanosti slovenski glasbi in številnim krstnim izvedbam sklad študentov kompozicije in uglednih slovenskih skladateljev, ki so velikokrat nastale prav za ta dva sestava. Za celjski koncert so mladi glasbeniki pripravili izbran program, ki bo obsegla Misso brevis in F Josepha Haydna, ofertorija Scande Coeli Limina in Alma Dei Creatoris, evharistično himno Ave Verum Corpus in Mašo v C-duru W. A. Mozarta.

Solistom, študentom solopetja na AG Ljubljana, ter zboru in orkestru bodo dirigirali študentje dirigiranja. Mentorji nastopajočih pa so profesorji: doc. Simon Dvoršak, asist. Alenka Podpečan, doc. Sebastjan Vrhovnik, izr. prof. Pia Brodnik, izr. prof. Alenka Dernač Bunta, izr. prof. Matjaž Robavs, doc. Sebastjan Vrhovnik.

QR Code

 

Naslov
Trg celjskih knezov 9
3000 Celje, Slovenija

 

Zemljevid


 

Vsi datumi


  • 18 Januar 2018 19:30
Oblačno

1°C

Celje

Oblačno

Vlažnost: 89%

Veter: 6.44 km/h

  • 16 Jan 2018

    Pretežno oblačno 7°C -1°C

  • 17 Jan 2018

    Rain And Snow 5°C 0°C

Zadnje novice

Vročih 5

bizjakbiz nl

Po Sloveniji

Računalniške novice

Sodelujemo z ...

IZDELAVA IN PRENOVA SPLETNIH STRANI!!!
Še nimate svoje spletne strani?
Pri nas vam jo izdelamo hitro, poceni in kvalitetno!!!
Za več informacij obiščite našo spletno stran

IZDELAVA SPLETNIH STRANI
Odpri obvestilo