radio tomi predvajalnik

Pišite nam: email21
stanje na cestah

Druga godba 2018!

Glasbeni dogodki
Datum: 24 maj 2018 - 26 maj 2018

Mesto: Ljubljana, Piran, Slovenija

Mednarodni festival Druga godba, ki že več kot tri desetletja seznanja in navdušuje z izborom svežih, pestrih in sodobnih globalnih godb, bo letos potekal med 24. in 26. majem v Piranu in Ljubljani. Sprva najavljene termine dogajanja v Ljubljani in Piranu smo obrnili – letošnja, že 34-a Druga godba se bo pričela v četrtek, 24.5. s pestrim programom v Piranu in nadaljevala v petek, 25.5. in v soboto, 26.5. z bogato ponudbo v Ljubljani. Tudi tokrat pa bo festival precizno in z občutkom umeščal raznovrstne svetovne godbe v različna koncertna prizorišča in kotičke.

V Ljubljani Ibeyi, v Piranu Dirtmusic in Alsarah & The Nubatones!
Druga godba je v preteklem tednu že najavila koncert dua Ibeyi. Sestri Diaz sta postali globalni glasbeni zvezdi z unikatno različico elektronskega soula, ki izhaja iz kubanske yoruba tradicije in ostalih afrokubanskih godb. Njun premierni koncert v Sloveniji se bo odvil na drugi dan Druge godbe 25. maja v Kinu Šiška, in sovpada s promocijo njunega aktualnega albuma 'Ash', ki tako kot prvenec 'Ibeyi' osvaja glasbene odre po vsem svetu.

Poleg koncerta Ibeyi v Ljubljani pa Druga godba najavlja tudi prva imena, ki bodo nastopila v Piranu. Glavnina dogajanja bo tako kot lani potekala v starem skladišču soli Monfort. Drugogodbeno dogajanje bodo v četrtek, 24.5 zaznamovali Dirtmusic in Alsarah & The Nubatones.

Zasedba s pluralno glasbeno dušo Dirtmusic bo na Drugi godbi v svoji aktualni zvočni podobi nastopila točno osem let po njihovem drugodbenem nastopu z zasedbo Tamikrest. Trio, ki je v svoji prvotni zasnovi plul med bluesom, countryjem in surovim folk rockom je z vsakim novim albumom raziskoval nove dimenzije glasbene pokrajine. Z vse temnejšo politično situacijo v svetu je tudi njihova glasba postajala vse mračnejša. Dirtmusic so januarja izdali nov album 'Bu Bir Ruya’, ki ga najbolj zaznamuje sodelovanje z vizionarjem turške psihadelije Muratom Ertelom iz kultnih Baba Zula. Album, ki je nastajal v predmestju Istanbula pod vplivom aktualne politične situacije navigira med hipnotičnimi ritmi, kinematografsko atmosfero in temno politično realnostjo, na njem pa se pretakajo (turška) psihadelija, post-punk, funk, rock in elektronska glasba. Dirtmusic v svoji aktualni in verjetno najbolj vznemirljivi glasbeni formi do danes sestavljajo Chris Eckman, Hugo Race, Murat Ertel in Ümit Adakale.

Poleg Dirtmusic bodo v Piranu nastopili še Alsarah & The Nubatones. Povod za nastanek zasedbe je ljubezen do nubijske glasbe. Navdahnjeni s pentatonsko glasbeno lestvico Alsarah & The Nubatones pesmi vračanja iz sedemdesetih let prejšnjega stoletja mešajo z avtorskim materialom in tradicionalno glasbo centralnega Sudana. Poslušali bomo vzhodnoafriški retro pop, ki svojo inspiracijo črpa iz nubijske in sudanske glasbe.

Vstopnice so na voljo preko spletne strani festivala in v prodajni mreži www.mojekarte.si. Cene se bodo po izteku early bird prodaje dvignile, zato si svojo vstopnico zagotovite čim prej!

Druga godba pa ima tudi novo podobo - vse informacije o Drugi godbi in njeni 34. izvedbi najdete na prenovljeni spletni strani Druge godbe.

QR Code

 

Naslov
Ljubljana, Piran, Slovenija

 

Zemljevid


 

Vsi datumi


  • Od 24 maj 2018 do 26 maj 2018
Pretežno oblačno

20°C

Celje

Pretežno oblačno

Vlažnost: 66%

Veter: 6.44 km/h

  • 22 Maj 2018

    Dež 21°C 9°C

  • 23 Maj 2018

    Razpršene nevihte 23°C 10°C

Zadnje novice

Vročih 5

bizjakbiz nl

Po Sloveniji

Sodelujemo z ...