radio tomi predvajalnik

Pišite nam: email21
stanje na cestah

Tesla

Razni dogodki
Datum: 24 januar 2019 15:00 - 17:00

3. predstava Mladinskega cikla
Velika dvorana Narodnega doma
četrtek, 24. januar, 15.00
za MLADINSKI CIKEL - red Furioso
Avtor koncepta, glasbe in izvedba: Janez Dovč

Glasbeno-gledališka predstava
Predstava je avtorsko delo vsestranskega glasbenika Janeza Dovča, ki v sebi združuje dva od njegovih najljubših svetov, fiziko in glasbo. Skupna točka obeh – kakor tudi vrste izumov Nikole Tesle – je resonanca.
Gre za fizikalni pojav, ki je osnova vseh glasbenih inštrumentov in hkrati ključen tudi pri sobivanju človeka s sočlovekom in naravo. Osrednja osebnost glasbeno-gledališke predstave Tesla je izumitelj Nikola Tesla, ki ga mnogi radi označijo za »človeka, ki je izumil 20. stoletje«.
Predstava se sprehodi skozi devet poglavij Teslovega življenja, ki s pomočjo glasbe, poskusov, biografskih odlomkov in citatov dostopno predstavijo svet genija, njegovih izumov ter predvsem njegovo neizmerno željo po izboljšavi sveta za naslednje generacije. Vsako poglavje predstave zaznamuje drug inštrument, med katerimi lahko najdemo tako eksotične kot malone futuristične inštrumente, kot so Teslova tuljava, laserska harfa, teremin, različni sintetizatorji zvoka, doma narejeni inštrumenti, vsakdanji predmeti in, nenazadnje, prav poseben gost, Nao.

QR Code

 

Naslov
Ulica kneza Koclja 9, Maribor

 

Vsi datumi


  • 24 januar 2019 15:00 - 17:00

Zadnje novice

Vročih 5

bizjakbiz nl

Po Sloveniji

Sodelujemo z ...