radio tomi predvajalnik

Pišite nam: email21
stanje na cestah

Norci

Razni dogodki
Datum: 18 januar 2019 19:30 - 20:45

Norci je ritmična mozaična predstava v predstavi, predvolilna komedija, politična satira ali buffoniada. Hudomušni poskus ugledališčenja današnjega razpršenega in kaotičnega časa, ko nas polarizacija vedno bolj hromi, ko nihče ne ve več, kdo pije, kdo plača; ko levica postaja desnica in obratno, in ko je v zadnji fazi čisto vseeno, kdo si ležerno podaja oblast: kralj, norec ali minister. Kako razpadajočo strukturo zrežirati v kompaktno fresko, da bi ob tem ne izgubili čvrstosti, a tudi občutka notranjega razkroja ne, kako verodostojno, profesionalno in prepričljivo odigrati skrajno neprepričljive in diletantske akterje »našega dvora«. Kako narediti iz napake prednost, iz gnoja zlato in, žal, tudi obratno. Zdi se torej, da predstava tako režijsko kot igralsko hodi po robu. Dramaturgija razpada, vlada pada, ali je ni, maske padajo, iluzije že davno ni več, vloge niso več jasne, tudi spolno gledano ne, bog je mrtev in zdi se, da ta nesrečni slovenski Franckin voz ne vodita nihče drug kot kapital in pohlep.

Predstava, pravijo, je prehitra, liki; pravijo, ne premorejo psihologije. Kaj pa, če smo mi prepočasni? In kaj, če nas prav odsotnost psihološke razplastenosti opozarja, da drvimo v propad razčlovečenja? Predstavo je državni selektor uvrstil v tekmovalni program na državno 57. Linhartovo srečanje – festival gledaliških skupin Slovenije (Postojna, 27. – 29. sept. 2018) med 7 izbranih najboljših predstav, ker ji je strokovna žirija podelila posebno priznanje žirije za sodoben družbeno kritičen pristop.

Predstavo je selektor 31. Čufarjevih dnevov na Jesenicah (14. – 22. nov. 2018) uvrstil v tekmovalni program, kjer je strokovna žirija Branki Poročnik podelila nagrado za najboljšo žensko vlogo.

Predstava traja 1 uro 15 min in nima odmora.

CENE VSTOPNIC: abonmajska redna: 35,00 €, abonmajska za dijake, študente in upokojence: 27,00 €;
posamezna redna: 10,00 €, posamezna za dijake, študente in upokojence: 8,00 €.

PREDPRODAJA VSTOPNIC: Uro pred predstavo v Gledališču Zarja Celje.

QR Code

 

Naslov
Kulturniška 4, Celje

 

Vsi datumi


  • 18 januar 2019 19:30 - 20:45

Zadnje novice

Vročih 5

bizjakbiz nl

Po Sloveniji

Sodelujemo z ...