radio tomi predvajalnik

Pišite nam: email21
stanje na cestah

Dan D iz svojega placa v Križanke

Glasbeni dogodki
Datum: 24 maj 2019 21:00 - 23:00

Deset let po velikem koncertu s Simfoniki RTV Slovenija se Dan D vračajo na oder ljubljanskih Križank! Na celovečernem koncertu bodo v petek, 24. maja 2019, predstavili svoj novi album, pa tudi starejše komade, ki so njim in njihovi publiki najbolj prirasli k srcu.

Dan D so zadnji dve leti v svojem placu za vaje prirejali intimne dogodke za ljudi, ki jim glasba še toliko pomeni, da so zanjo pripravljeni potovati daleč in v neznano. Približno 2.000 radovednih obiskovalcev iz vse Slovenije je na svojevrstni anti-turneji sodelovalo pri nastajanju albuma Milo za drago, kmalu pa je postalo jasno, da je plac premajhen za vse, ki si želijo biti del te zgodbe. Zato je na zadnjem koncertu padla odločitev o nastopu v Križankah.

24. maja bomo tako lahko slišali glasbo z njihovega novega albuma, pa tudi poglavja iz dolge in živopisne zgodovine Dan D. V dobrih 20 letih so prehodili pot od energičnih električnih kitar in rockerskih balad z začetka njihove kariere, preko zrelih izletov v akustiko in elektroniko, do glasbe, ki jo ustvarjajo danes. Čas, Voda, Plešeš, Počasi, Za naju punca, Love song in Pozitivne misli so samo nekatere od uspešnic z osmih albumov skupine, z novimi zgodbami pa Dan D vedno znova dokazujejo, da so z leti postali vedno bolj občutljivi opazovalci sveta okoli nas.

Na seznamu skladb, ki jih bomo slišali na majskem koncertu, bo gotovo tudi Ožina, ki so jo za album ustvarili s prezgodaj preminulim prijateljem Primožem Žižkom. S Tokcem sta bila povezana v neizmerno prijateljstvo, silovito ustvarjalno energijo, nalezljive nasmehe in medvedje objeme, delček te življenjske sle pa bo prisoten tudi na odru Križank. Njunemu glasbenemu sodelovanju in prijateljevanju pa so se Dan D poklonili tudi z videom.

QR Code

 

Naslov
Trg francoske revolucije 1, 1000 Ljubljana

 

Vsi datumi


  • 24 maj 2019 21:00 - 23:00

Zadnje novice

Vročih 5

bizjakbiz nl

Po Sloveniji

Sodelujemo z ...