radio tomi predvajalnik

Pišite nam: email21
stanje na cestah

Lovro Ravbar »Get on board«

Glasbeni dogodki
Datum: 23 marec 2019 20:30 - 24 marec 2019 22:00

Cikel koncertov Blue Planet
Mali oder Narodnega doma
sobota, 23.marec, 20.30
za IZVEN
Lovro Ravbar, alt in sopran saksofon; Tomaž Gajšt, trobenta; Jure Urek, bas pozavna; Rok Lopatič, klavir; klaviature; Miha Koretič in Jernej Trobentar, kitara; Jani Hace, bas; David Morgan, bobni; Lazaro Amed Hierrezuelo Zumeta, tolkala
Organizacija: Zavod Etnika
Cena vstopnic: 10,00 €; 8,00 € –študentje
Prodaja kart: na blagajni pred vhodom v dvorano uro pred pričetkom koncerta
Spletna prodaja kart: mojekarte.si

V goste nam pride Lovro Ravbar, eden najboljših in najprodornejših domačih saksofonistov, komponistov in producentov. S seboj pripelje zasedbo vrhunskih glasbenih mačkov, ki je sodelovala pri snemanju njegovega drugega album Get on Board. Brez kančka dvoma je moč zatrditi, da gre za enega najboljših domačih jazz albumov izdanih v letu 2018. Na njem avtor jazz glasbo mojstrsko povezuje s funkom, soulom in nekaterimi drugimi zvrstmi v novo in moderno formo, ki jo so ji nekateri nadeli ime »kozmični jazz«. Energija, ki brizga z albuma je silovita, akustične instrumente so zamenjali električni, glasbeniki nam snov podajajo v kombovski, celo bigbendovski maniri.
Ravbar je glasbo študiral v Rotterdamu, se dodatno izpopolnjeval na seminarjih (Jerry Bergonzi, Donald Harrison, Dave Liebman …) in leta 2005 v Rotterdamu opravil še podiplomski študij jazza. Sodeloval je v različnih zasedbah doma ter v deželah Beneluxa in v Angliji, igral je tudi v big bandih, v širši javnosti pa je mogoče najbolj znan njegov band LeeLooJamais.
Info: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled., tel. 040 632 232

QR Code

 

Naslov
Ulica kneza Koclja 9, Maribor

 

Vsi datumi


  • Od 23 marec 2019 20:30 do 24 marec 2019 22:00

Zadnje novice

Vročih 5

bizjakbiz nl

Po Sloveniji

Sodelujemo z ...