radio tomi predvajalnik

Pišite nam: email21
stanje na cestah

The Killing Popes

Glasbeni dogodki
Datum: 21 marec 2019 20:30 - 22:00

Jazz v Narodnem domu
Mali oder Narodnega doma
četrtek, 21. marec, 20.30
za IZVEN
Philipp Gropper, saksofoni; Frank Möbus, el. kitara; Dan Nicholls, klaviature; Phil Donkin, el. bas; Oliver Steidle, bobni, tolkala
Cena vstopnic: 10,00 €; 8,00 € –študentje

»Mastermind« skupine The Killing Popes je bobnar Oliver Steidle, dobitnik prestižne nagrade »Deutscher Jazzpreis« v letih 2008 in 2010, znan predvsem po svojem delu v zasedbah Der rote Bereich, Philm, Klima Kalima in drugih. Njegovo energično igro so doslej poiskali tudi številni drugi glasbeniki, kot so Louis Sclavis, Tomasz Stanko, Aki Takase, Alexander von Schlippenbach, Sean Bergin itd. Zaradi svoje predanosti tako bobnanju, kakor tudi organizatorskemu delu je postal ena ključnih osebnosti na vselej razvijajoči se berlinski jazzovski sceni.
The Killing Popes so utelešenje njegovih raznorodnih ritmičnih idej in poskus spoja na videz nezdružljivih slogov, ki so Oliverja zaznamovali pri mladostnem raziskovanju bobnarskih tehnik. Tako so v jazzovski soigri slišni vplivi hip hopa, punka in grindcore-a; skratka številni aktualni družbenokritični vplivi, ki jih ta virtuozna skupina mojstrsko splete v jazzovsko formo, povsem primerljivo kot so to počeli jazzovski velikani v svojih najboljših letih.
Ritmično kompleksna glasba prepolna udarnih melodijah drvi z močnim karakterjem pri polno pohojenem plinu čez art-rock, punk in fusion in publiko sprva zbega, nato pa povsem naelektri in navduši!

QR Code

 

Naslov
Ulica kneza Koclja 9, Maribor

 

Vsi datumi


  • 21 marec 2019 20:30 - 22:00

Zadnje novice

Vročih 5

bizjakbiz nl

Po Sloveniji

Sodelujemo z ...