radio tomi predvajalnik

Pišite nam: email21
stanje na cestah

Balkanski šarlatan prihaja v Kranj

Glasbeni dogodki
Datum: 23 marec 2019 21:00 - 23:00

Magnifico bo v soboto, 23. marca, na noge spravil Kranj! Obeta se njegov koncert, eden od redkih v tem letu, v dvorani Zlato polje. Glasbenik, umetnik, balkanski šarlatan, balkan-disko-šlager hitmejker in še bi lahko naštevali, bo na koncertu odigral mnoge od svojih največjih hitov; od 24000 poljubov, Hir Aj Kam Hir Aj Go, Pukni zoro, Tivoli, Cici Mici, Kuku Lele, Giv mi mani, Ubiču te, Halo gospodična, Ljubljana – Portorož, Silvija do mnogih, mnogih drugih.

Pred njim bodo občinstvo ogrevali domačini Le Serpentine. Avtorsko glasbo petčlanskega banda s karizmatično Tjašo za vokalom zaznamujejo 90. leta, na koncertih pa vedno poskrbijo tudi za vizualizacijo svojih skladb s pomočjo starih katodnih televizorjev. Vsekakor zanimiva odrska predstava in dobra glasba, ki vas bo pripravila na koncert Magnifica! Prisluhnite njihovi najnovejši, 'JRM'.

Magnifico ni običajen glasbenik; poleg edinstvene glasbene zmesi, ki jo ustvarja, v kateri se naslanja na ritem in elemente balkanske etno glasbe, se nikoli ni bal izzivati in provocirati, vse od svojih glasbenih začetkov pa je z njim tudi podoba balkanskega pozerja in šarmerja. In koncerti? Tudi tu je Magnifico unikat. Magnifico je zadnji dve leti dodobra napolnil ljubljanske Stožice, tudi njegovi koncerti drugje so vedno nabito polni. Magnifico je v slabih treh desetletjih svojega glasbenega delovanja močno zaznamoval slovensko glasbeno sceno. S svojimi prvimi albumi Od srca od srca (1993), Gdo je čefur (1996) in Sexy Boy (1999) se je Magnifico uveljavil kot vsestranski skladatelj in glasbenik na področju bivše Jugoslavije. Je glasbenik, čigar glasba riše svet brez mej, posledično pa ob izvedbah v živo občinstvo doživi edinstveno izkušnjo. Magnifica v glasbi navdihuje bivša jugoslovanska šlager scena, začinjena z unikatno mešanico latinskih, reggae, surf in balkan elementov. Leta 2004 je Sony Music entertainment izdal njegov četrti studijski album z naslovom Export/Import. Raznolik album s spretno prepletenimi balkanskimi ritmi je bil odlično sprejet na radijskih postajah in v diskotekah po vsem svetu, kar je Magnifica predstavilo še širšemu mednarodnemu občinstvu. Tudi njegov peti album Magnification (2010) je bil izdan na mednarodnem trgu. V nenehnem iskanju novih ustvarjalnih načinov, preko katerih lahko izzove samega sebe, je sodeloval tudi pri ustvarjanju filmske glasbe za filme Stereotip, Prepisani (2010), Montevideo, bog te video (2010) in Montevideo, vidimo se (2014). Zadnji studijski album za mednarodni trg, Charlatan de Balkan, je Magnifico izdal septembra 2016.

QR Code

 

Naslov
Kidričeva cesta 55, Kranj

 

Vsi datumi


  • 23 marec 2019 21:00 - 23:00

Zadnje novice

Vročih 5

bizjakbiz nl

Po Sloveniji

Sodelujemo z ...