radio tomi predvajalnik

Pišite nam: email21
stanje na cestah

Druga godba

Glasbeni dogodki
Datum: 25 maj 2019 18:29 - 26 maj 2019 01:00

5. mednarodni festival Druga godba
Minoritska cerkev, Oder Minoriti
sobota, 25. maj, 18.30, 20.30, 22.00, 23.15
za IZVEN
Sutari: Basia Songs (vokal, poljski ljudski bobni, kontrabas), Kasia Kapela (vokal, violina, baraban boben, tolkala), Zosia Barańska (violina, vokal, baraban boben, tolkala)
Bakalina Velika: Jani Kutin (vokal, besedila, piščal), Renata Lapanja (harmonika), Marjan Stanić (tolkala, bobni), Matej Magajne (el. kitara, bas kitara), Andrea Pandolfo (trobenta, krilni rog, klavir), Dejan Lapanja (bobni, ak. kitara, bas kitara), Samo Kutin (bas kitara, ak. kitara, balafon, brač, hurdy gurdy, ročno izdelana harfa, zvočila), gostja: Severa (vokal)
BCUC: KG, Hloni, Luja, Jovi, Cheex, Skhumbuzo
DJ Splinta
Cena vstopnic: 18,00 €; v predprodaji 15,00 € (do 24. 5. 2019); mlajši od 25 let in starejši od 65 let: 12,00 €
Prodaja vstopnic na dan koncertov: Lutkovno gledališče Maribor.

18.30 Minoritska cerkev: Sutari
»Pri Sutariju ugaja veliko stvari –zapletenost kompozicij, privlačen scenski nastop, primernost najdenih instrumentov in pomembnost tradicionalnih pesmi, ki jih igrajo.«
Kexp

20.30 Oder Minoriti: Bakalina Velika
Najprej je bila Bakalina – duo samorastniških glasbenikov, tekstopisca in pevca, jezičnega kmeta-poeta Janija Kutina in harmonikarke Renate Lapanja. V skoraj desetletju od nastanka so sodobne ljudske viže ter družbenokritična in lirična sporočila, odpeta v čadrski govorici, Bakalino iz tolminskega konca ponesle do največjih koncertnih prizorišč Slovenije in Evrope. In s prav vsakim koncertom in albumom je rasla tudi Bakalina.

22.00 Oder Minoriti: BCUC (Bantu Continua Uhuru Consciousness)
»Ganljivi harmonični vokali gor ali dol: ti dinamični,»afropsihadelični« umetniki so vse prej kot mili in razneženi!«
Guaridan

23.15 Minoriti
DJ Splinta
Splinta, s pravim imenom Aleš Bedrač, na DJ sceni slovi kot mojster gramofonov, različnih tehnik ustvarjanja in prav posebnega načina predstavljanja glasbe. Njegovi nastopi so polni didžejevskih trikov in mojstrskih veščin mešanja ter prekrivanja zvokov. Vrhunski zaključek mariborskega gostovanja Druge Godbe!

Drugačna godba, dobra godba: Druga godba!
Druga godba je sinonim za drugačnost, drznost in glasbeno svežino. Je volja in pogum za odkrivanje skritih glasbenih zakladov, marljivo kopanje po pesku glasbenih oceanov in iskanje vanj zakopanih školjk z biseri, ki bi sicer zaradi diktata mainstreamovsko polenjenega poslušalstva, vajenega instant glasbenih obrokov s plastičnih pladnjev, ostali neodkriti. Petintrideset let uspešnih in odmevnih ekspedicij v nove glasbene teritorije je festival dodobra uveljavilo ne le v slovenskem temveč tudi v evropskem okolju (revija Songlines je Drugo godbo uvrstila med 25 najboljših glasbenih festivalov na svetu) in ji prineslo izbrano in zvesto občinstvo. Tudi Štajerce, ki lahko vpogled v glasbene tradicije in kulture bolj ali manj znanih narodov užijemo kar na domačem pragu!

QR Code

 

Naslov
Vojašniški trg 2 A, Maribor

 

Vsi datumi


  • Od 25 maj 2019 18:29 do 26 maj 2019 01:00

Zadnje novice

Vročih 5

bizjakbiz nl

Po Sloveniji

Sodelujemo z ...