radio tomi predvajalnik

Pišite nam: email21
stanje na cestah

Mednarodni koncertni večer

Razni dogodki
Datum: 18 maj 2019 18:30 - 20:00

» MEDNARODNI KONCERTNI VEČER«
COLLEGIUM VOCALE CELJE,
NEMŠKI ORGANIST IN SKLADaTELJ JOACHIM SCHREIBER iz bavarske
ter madžarski dekliški zbor iz Szegeda

KDAJ: SOBOTA, 18. maj 2019, ob 18.30 uri.

KJE: Cerkev sv. Jurija, Šentjur pri Celju.

KAJ: KONCERT ZBORA COLLEGIUM VOCALE CELJE, pod vodstvom Bernarde Preložnik Kink z gosti: Joachim Schreiber, orgle (Nemčija), Dekliški pevski zbor iz Szegeda (Madžarska), pod vodstvom Kinge Erdos.

PROGRAM: Na programu bodo dela iz svetovne zakladnice del skladateljev vokalnih in orgelskih del. Madžarski zbor in nemški organist Schreiber jih bosta poustvarjala že med bogoslužjem (ob 18.30), Collegium vocale pa bo skupaj s Schreiberjem poustvarjal v koncertnem delu (ob cca 19.15). Prisluhnili boste lahko avtorski, ljudski in sakralni glasbi. Na sporedu bodo dela naslednjih skladateljev: Lasso, Busto, Varga, Halmos, Kocsár, Bach, Boëllmann, Mendelssohn.

ZNAČILNOSTI: Collegium vocale Celje (CVC) deluje dobrih 8 let in je naslednik nekdanjega Komornega zbora Emanuel. Poleg rednih koncertov, ki jih Collegium organizira večkrat letno, gostuje tudi na abonmajskih koncertih in je udeleženec različnih zborovskih festivalov in tekmovanj. V letih 2011, 2015 in 2017 se je zbor udeležil regijskih tekmovanj, kjer je bil dobitnik zlatih priznanj, tudi z odliko, in drugih posebnih priznanj. Po dve zlati priznanji so prejeli na mednarodnih zborovskih tekmovanjih v Benetkah (2012) in v Bratislavi (2016). Lansko leto se je Collegium po mnogih letih izostanka zborov s celjskega območja kot edini celjski zbor udeležil državnega tekmovanja Naša pesem, kjer je prejel srebrno priznanje in posebno priznanje za najboljšo izvedbo baročne skladbe. To pevsko sezono je začel septembra 2018 z mednarodnim pevskim tekmovanjem Istra Musica v Poreču (Hrvaška) ter v konkurenci več kot 20 zborov prejel zlato priznanje, dve posebni priznanji in bil tudi zmagovalec Grand Prix tekmovanja. (www.cvc.si)

Joachim Schreiber je eden izmed glavnih organistov škofije Regensburg. Po študiju cerkvene glasbe v Rottenburgu je bil učitelj na glasbeni šoli, organist in zborovodja v Tuttlingenu. 16 let je bil tudi organist opatije v Windbergu. Od leta 2016 deluje kot regionalni kantor škofije Regensburg, kjer usposablja in uči nove organiste.
Izdal je že več zgoščenk zborovske in orgelske glasbe. Različne skladbe Schreiberja so objavili številni založniki: Anton Böhm & Sohn, Carus-Verlag, Strube-Verlag, Peter Lechl-Verlag Passau, dr. Med. Butz-Verlag in Oddelek za cerkveno glasbo glasbene akademije Passau. (http://www.organist-schreiber.de/).

V letošnji pevski sezoni Collegium vocale Celje vabi še na koncert v Pokrajinski muzej pod Celjskim stropom, ki bo v nedeljo, 26.5., ob 17.00, kot osrednji dogodek ob zaključku tedna ljubiteljske kulture.
Oba koncerta zbor posveča 210-letnici rojstva romantičnega skladatelja in velikana zborovske glasbe Felixa Mendelssohna Bartholdya.

VSTOPNINA: Vstop prost! Prostovoljni prispevki.

QR Code

 

Naslov
Ulica skladateljev Ipavcev 14, 3230 Šentjur

 

Vsi datumi


  • 18 maj 2019 18:30 - 20:00

Zadnje novice

Vročih 5

bizjakbiz nl

Po Sloveniji

Sodelujemo z ...