radio tomi predvajalnik

Pišite nam: email21
stanje na cestah

Palčica

Razni dogodki
Datum: 25 maj 2019 10:30 - 12:00

V soboto, 25. maja 2019, bo ob 10.30 v mali dvorani Doma kulture Velenje Lutkovno gledališče Velenje, ki deluje pod okriljem Festivala Velenje, premierno uprizorilo lutkovno predstavo Palčica. Po motivih Hansa Christiana Andersena jo je priredila in režirala Alice Čop.

Za drugo premiero Lutkovnega gledališča Velenje v letošnji sezoni (decembra 2018 so uprizorili Lisičko Zvitorepko) so ustvarjalci predstave navdih ponovno poiskali pri znamenitem danskem pravljičarju Andersenu, katerega literarne predloge so uporabili že pri uspešnih predstavah preteklih sezon Princeska na zrnu graha in Svinjski pastir.

Tokratna predstava Palčica pripoveduje o prav posebni deklici, rojeni iz čarobnega cveta. Ker je manjša od palca, njeno mamico nenehno skrbi, da je prekrhka za zunanji svet in ji zato ne dovoli ven. A radovedno dekletce čisto preveč hrepeni po tem, da bi spoznala, kaj se skriva za vrati in se nekega dne izmuzne na vrt. Ne ve, da bo kar kmalu srečala tako dobronamerna bitja kot zahrbtne nepridiprave in da bo njeno potovanje daljše in težje, kot je pričakovala. Veliko se bo morala naučiti o sebi in svetu. Tokratna uprizoritev bo odgovorila tudi na vprašanje, ali bo Palčica le našla svojega princa.

QR Code

 

Naslov
Titov trg 4, Velenje

 

Vsi datumi


  • 25 maj 2019 10:30 - 12:00

Zadnje novice

Vročih 5

bizjakbiz nl

Po Sloveniji

Sodelujemo z ...