radio tomi predvajalnik

Graška Gora poje in igra

Glasbeni dogodki
Datum: 23 avgust 2019 20:00 - 22:00

Kulturno društvo Graška Gora organizira tradicionalni, že 44. mednarodni festival narodno-zabavne glasbe Graška Gora poje in igra 2019, ki bo v petek, 23. avgusta 2019, ob 20. uri, pod velikim šotorom na športnem igrišču na Graški Gori.

V petkovem tekmovalnem delu bo na letošnjem festivalu nastopilo 13 domačih glasbenih skupin in dva ansambla iz tujine.

Seznam ansamblov, ki so po odločitvi strokovne komisije (Tomaž Guček, Gorazd Topolovec, Smiljan Greif, Anita Plazl) sprejeti na letošnji festival Graška Gora poje in igra 2019, ki se bo odvijal 23. avgusta 2019, ob 20. uri,  na športnem igrišču na Graški Gori.
  
Sprejeti ansambli (objavljeno po abecednem redu):

 1. Ausswinkl Muzikanti (HR)
 2. Brkinci
 3. Die Malzbratla (AUT)
 4. Extra kvintet
 5. Grand kvintet
 6. Ansambel Hram
 7. Ansambel Jug
 8. Ansambel Murni
 9. Petovia kvintet
 10. Ansambel Poziv
 11. Skupina Džuboks
 12. Strmina Express
 13. Ansambel Ultima
 14. Ansambel Upanje
 15. Ansambel Vrli muzikanti

Vsak tekmovalni ansambel bo zaigral dve lastni skladbi, od katerih je ena napisana namensko za ta festival. RTV Slovenija bo posnela dve televizijski oddaji, ki bosta konec avgusta in v začetku septembra predvajani na TV Slovenija 1.

V revialnem delu bosta kot gosta nastopila ansambel Spev (na festivalu Graška Gora je postal absolutni zmagovalec in zmagovalec občinstva leta 2005 ter prejel nagrado za najboljšega debitanta leta 2004, sicer tudi zmagovalec in prejemnik mnogih nagrad na drugih festivalih) ter Vera & Originali (prejemnik nagrade za najboljšo polko na festivalu Slovenska polka in valček 2019, prejemnik nagrad tudi na mnogih evropskih odrih).

Nagrade, plakete in priznanja, ki jih bodo podelili na festivalu:

 • zlati, srebrni in bronasti pastirčki,
 • nagrada in pokal za absolutnega zmagovalca festivala,
 • nagrada in pokal za zmagovalca občinstva,
 • priznanje in plaketa za najboljše besedilo ter priznanje za drugo in tretje najboljše besedilo,
 • plaketa za najbolj svežo oz. izvirno melodijo,
 • plaketa za najboljšo priredbo (aranžma),
 • plaketa ali posebno priznanje Kulturnega društva Graška Gora.

Vse nagrade (razen nagrade občinstva in plakete ali posebnega priznanja Kulturnega društva Graška Gora) določi strokovna komisija. Plaketo oz. priznanje za najboljše besedilo, svežo oz. izvirno melodijo ter najboljšo priredbo prejmejo avtorji skladb.

Partnerji v projektu: MO Slovenj Gradec, MO Velenje, Občina Mislinja, Festival Velenje, RTV Slovenija, ZKD Slovenj Gradec in ZKD Šaleške doline.

V soboto, 24. 8. 2019, pa bodo ob zaključku festivalskega dogajanja in pestrega poletja na Graški Gori organizatorji priredili VEČER Z GLASBENIMI GOSTI, kjer bodo nastopili različni glasbeni gostje, poskrbljeno bo tudi za ples. Večer bo izključno družabnega značaja, vstop pa brezplačen.

Prisrčno vabljeni na 44. mednarodni festival Graška Gora poje in igra 2019!

QR Code

 

Naslov
Graška Gora

 

Vsi datumi


 • 23 avgust 2019 20:00 - 22:00
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran