radio tomi predvajalnik

Orion saksofon, mesec kontrabas

Razni dogodki
Datum: 17 oktober 2019 15:00 - 17:00

1. predstava Mladinskega cikla
Dvorana Union
četrtek, 17. 10., 15.00 – za IZVEN in red FURIOSO
Ana Bezjak, vokal; Gregor Zver, tenor saksofon; Janez Vouk, trobenta; Matjaž Dajčar, kitara; Robert Ožinger, klavir; Luka Herman Gaiser, bas; Bruno Domiter, bobni
V sodelovanju s Konservatorijem za glasbo in balet Maribor.
Cena vstopnic: 2,00 €; 5,00 €

Komentiran koncert
Profesorji glasbe s Konservatorija za glasbo in balet Maribor nas bodo popeljali skozi zgodovino popularne glasbe. Beseda »popularno « je latinskega izvora in pomeni ljudsko. Označuje nekaj, kar je poljudno, priljubljeno, lahko umljivo, znano in razširjeno. V glasbi je skupni izraz za množično modo, ki jo podpirajo javna občila in zabavna industrija.
Popularna glasba igra najpomembnejšo vlogo prav v življenju mladih. Zaživela je po drugi svetovni vojni med ameriško mladino, ki je zavračala zabavne melodije belcev. Navduševala se je nad črnsko plesno glasbo, rhythm and bluesom, in jo sprejela za svojo. Sledil je rock'n'roll z zlitjem črnskih ritmov in ljudske glasbe belcev.
Popularna glasba danes v širšem pomenu zajema vse oblike zabavne glasbe, vključuje lahko elemente rocka, hip-hopa, reggaeja, plesne glasbe, R&B, jazza, elektronske glasbe in drugih zvrsti. Besedila govorijo o ljubezni, problematiki mladih in družbe nasploh, lahko so družbenokritična ali pa lirična in samoizpovedna. Med inštrumenti so v ospredju električne kitare, tolkala in elektronska glasbila.

QR Code

 

Naslov
Ulica kneza Koclja 9, Maribor

 

Vsi datumi


  • 17 oktober 2019 15:00 - 17:00
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran