radio tomi predvajalnik

Rade Šerbedžija & Zapadni kolodvor & Jure Ivanušič

Glasbeni dogodki
Datum: 21 november  2019 20:00 - 22:00

Koncert
Dvorana Union
četrtek, 21. november, 20.00
za IZVEN
Rade Šerbedžija (vokal), Zapadni kolodvor: Marjan Krajna (harmonika), Mario Igrec (kitara), Antun Stašić (violina), Pere Ištvančić (brač, bas), Ranko Purić (bugarija), Jura Vrandečić (kontrabas), gost: Jure Ivanušič (vokal, klavir)
Cena vstopnic: parter: 20,00 € (od 9. 9. do 16. 10. 2019); 25,00 €(od 17. 10. do 21. 11. 2019); balkon: 18,00 €

Rade Šerbedžija, nedvomno ena največjih igralskih osebnosti v prostoru bivše Jugoslavije, se zaradi natrpanega urnika snemanj le redko lahko poda na koncertna gostovanja. A prav zato je vsak njegov koncert še toliko večja poslastica, ki pritegne vse ljubitelje dobre glasbe in njegovih izjemnih interpretacij.
Rade Šerbedžija s svojo nadarjenostjo in izjemno igralsko tehniko vse od začetka svoje kariere navdušuje režiserje in kritike ter gledališko, filmsko in televizijsko občinstvo. Za svoje igralske stvaritve je prejel številne prestižne nagrade, njegova sijajna igra pa je vzbudila zanimanje tudi med tujimi režiserji in tako se je na velikem platnu že večkrat znašel v družbi svetovno znanih igralskih imen, kot so Vanessa Redgrave, Tom Cruise, Clint Eastwood in Stanley Kubrick. Leta 2000 je ustanovil tudi gledališče Ulysses na hrvaških Brionih.
Ob številnih filmskih, gledaliških in televizijskih vlogah je Rade Šerbedžija posnel tudi šest odmevnih glasbenih albumov. Šerbedžijevo interpretacijo bi lahko označili kot šanson, v skladbah pa se ta zliva in prepleta z različno glasbeno motiviko. V Sloveniji ga od nekdaj občudujejo vse generacije, saj je pesmim Barbara, Ne daj se Ines in številnim drugim s svojim neustavljivim šarmom vtisnil enkraten pečat. Velikega poeta in glasbenika bo na odru spremljala skupina Zapadni kolodvor, na klavirju pa se jim bo pridružil še Jure Ivanušič. 
Zagotovo se nam obeta enkraten in nepozaben večer z velikim poetom in glasbenikom.

QR Code

 

Naslov
Ulica kneza Koclja 9, Maribor

 

Vsi datumi


  • 21 november  2019 20:00 - 22:00
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran