radio tomi predvajalnik

Woodstock meets Maribor

Glasbeni dogodki
Datum: 20 november  2019 20:00 - 22:00

Koncert
Dvorana generala Maistra
sreda, 20. november, 20.00
za IZVEN
George Glover, klaviature, vokal (Climax Blues Band); Steve Gibbons, kitara, vokal (Steve Gibbons Band); Peter »Sarge« Frampton, kitara, vokal (The Escape Comittee); Robert »Dackel« Hirmer, akordeon, vokal (Rad Gumbo); Federico Bozas, bas (Zakiya Hooker Band); Tom Diewock, bobni (The Blues Hunt); Krešo »Sonnyboy« Oremuš, orglice
Cena vstopnice: 10,00 € (predprodaja); 15,00 € (na dan koncerta)

50. jubilej legendarnega festivala Woodstock! V Mariboru.
V letošnjem letu se je ves glasbeni svet poklonil festivalu, ki je pred pol stoletja poskrbel za veliki pok na svetovni glasbeni sceni in za vselej zaznamoval glasbeno zgodovino.
Z velikani, kot so Janice Joplin, Joe Cocker, Santana, Joan Baez, Ravi Shankar, Grateful Dead, The Who ali Jimmy Hendricks, in njihovimi legendarnimi nastopi, ki še danes pomenijo mejnike v rockovski glasbi, je zadel srčiko hipijevskega gibanja in popolnoma ujel in povzel Zeitgeist šestdesetih.
British Blues & Rock Explosion
Obudili ga bomo z britansko »all stars« zasedbo.George Glover, Steve Gibbons, Peter »Sarge« Frampton, Robert »Dackel« Hirmer, Federico Bozas, Tom Diewock so prekaljeni glasbeni mački, ki mojstrsko poustvarjajo blues in rock’n’roll, kakršnega so v Britaniji razvijali Beatli, Stonesi, The Animals ali Clapton. Tokrat ga bodo nadgradili s sporedom, na katerega so uvrstili skladbe, ki so jih v zgodovino glasbe zapisali Jimi Hendrix; Creedence Clearwater Revival, Crosby, Stills, Nash & Young in Joe Cocker ter dela bluesovskih klasikov, kot sta Chuck Berry in John Lee Hooker.
Legendarne uspešnice, ki nas bodo popeljale nazaj v tisti nepozabni avgust 1969 in v čase, ko je svet verjel v ljubezen, povezanost med ljudmi in njihovo mirno sobivanje ne glede na starost, raso, versko prepričanje …
Vabljeni vsi, ki verjamete tudi danes, ob tem pa stavite na dobro glasbo in odličen žur!

QR Code

 

Naslov
Ulica kneza Koclja 9, Maribor

 

Vsi datumi


  • 20 november  2019 20:00 - 22:00
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran