radio tomi predvajalnik

Drumming Cellist

Glasbeni dogodki
Datum: 14 november  2019 20:30 - 14 december  2019 22:00

Jazz v Narodnem domu
Mali oder Narodnega doma
četrtek, 14. november, 20.30
za IZVEN
Kristijan Krajnčan (violončelo, bobni, tolkala)
Cena vstopnic: 10,00 €; 8,00 € – študentje

Dosedanja karierna pot Kristijana Kranjčana je precej nenavadna in se celoti odraža v navdušujočem projektu Drumming Cellist. Sprva se je namreč priučil čela na srednji glasbeni šoli v Ljubljani­, nato diplomiral iz jazzovskih bobnov na konservatoriju Prins Claus v Groningenu in pred časom magistriral iz filmske glasbe na konservatoriju za glasbo v Amsterdamu. Glede na to, da mu je bila glasba položena že v zibko, saj je rojen v glasbeni družini očeta Lojzeta in mame Romane Kranjčan, ne preseneča da je v projektu Drumming cellist spojil vse naštete izkušnje ter ustvaril spoj jazza, klasične glasbe, etna, filmske glasbe ter improvizacije.
Drumming cellist je povsem edinstven projekt, ne le v slovenskem, temveč tudi mednarodnem prostoru, ki preizprašuje ali je moč čelo igrati udarno kot bobne in bobne igrati lirično kot čelo? Je moč oboje igrati hkrati in ali je moč preseči, spojiti in zliti kombinacije ritmov, harmonij, melodij in improvizacij ter jih skrbno oblikovati v premišljeno vizijo ki poslušalca popelje iz drvečega, ponorelega sveta instantne zabave in lažnih novic v prostrano pokrajino glasbenih (z)možnosti? Odgovor je kajpada pritrdilen, a terja premišljenega, rutiniranega in vsestranskega glasbenika, še posebej če se na to misijo poda sam.
Biti sam na odru ni lahka naloga; v ciklu Jazz v Narodnem domu so ji bili doslej kos le redki: Iva BIttova (CZ), Hakon Kornstad (NOR), Paolo Angeli (IT), Drumming cellist pa je prvi slovenski solistični nastop v ciklu.
Zelo priporočamo!
Dosedanja karierna pot Kristijana Krajnčana je precej nenavadna in se v celoti odraža skozi navdušujoč projekt Drumming Cellist. Sprva se je namreč učil igranja čela na srednji glasbeni šoli v Ljubljani, nato pa diplomiral iz jazzovskih bobnov na konservatoriju Prins Claus v Groningenu. Pred časom je magistriral iz filmske glasbe na konservatoriju za glasbo v Amsterdamu. Glasba mu je bila položena že v zibelko (rojen je bil v glasbeni družini očeta Lojzeta in mame Romane Krajnčan) in glede na to ne preseneča, da je v projektu Drumming Cellist spojil vse naštete izkušnje ter ustvaril spoj jazza, klasične glasbe, etna, filmske glasbe ter improvizacije.
Drumming Cellist je povsem edinstven projekt, ne le v slovenskem, temveč tudi v mednarodnem prostoru, ki raziskuje vprašanje, ali je moč igrati čelo udarno kot bobne ter bobne igrati lirično kot čelo? Ali je moč igrati oboje hkrati? Ali celo preseči, spojiti in zliti kombinacije ritmov, harmonij, melodij in improvizacij? Jih skrbno oblikovati v premišljeno vizijo ter tako poslušalca popeljati iz drvečega, ponorelega sveta instantne zabave in lažnih novic v prostrano pokrajino glasbenih (z)možnosti? Odgovor je seveda pritrdilen, vendar terja sposobnosti premišljenega, rutiniranega in vsestranskega glasbenika, še posebej, če se na to misijo poda sam.
Biti sam na odru ni lahka naloga; v ciklu Jazz v Narodnem domu so ji bili doslej kos le redki; Iva BIttova (CZ), Hakon Kornstad (NOR) in Paolo Angeli (IT). Drumming Cellist pa je sploh prvi slovenski solistični nastop v našem ciklu jazz glasbe.
Zelo priporočamo!

QR Code

 

Naslov
Ulica kneza Koclja 9, Maribor

 

Vsi datumi


  • Od 14 november  2019 20:30 do 14 december  2019 22:00
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran