radio tomi predvajalnik

Pihalni kvintet Slowind

Glasbeni dogodki
Datum: 13 november  2019 19:30 - 21:00

Steven Loy, dirigent
Maria Pönicke, sopran
1. koncert Komornega cikla
Minoritska cerkev, Maribor
sreda, 13. november, 19.30
za IZVEN in KOMORNI CIKEL
Cena vstopnic: 14,00 €; 13,00 €–upokojenci; 11,00 €–invalidi; 8,00 €–mladina

Spored:
Paul Hindemith: Mala komorna glasba, op. 24, št. 2
Urška Pompe: almost a loneliness (2005), za sopran in pihalni kvintet
***
Wolfgang Amadeus Mozart: Divertimento v B-duru, KV 240 (prir. M. Tomac)
Nina Šenk: Obrisi in sence (2017)
Gyorgy Ligeti: Šest bagatel za pihalni kvintet

V Komorni cikel vstopamo v intimnem ambientu Minoritske cerkve, kjer nam bo Pihalni kvintet Slowind z gostoma, predanima interpretoma sodobne glasbe in svetovljanoma, ki sta v Sloveniji našla novi dom, dirigentom in skladateljem Stevenom Loyem ter sopranistko Mario Pönicke, med drugim razgrnil delček vrhunske slovenske sodobne skladateljske ustvarjalnosti. Slišali bomo namreč leta 2005 napisano skladbo almost a loneliness za sopran in pihalni kvintet Urške Pompe ter Obrise in sence Nine Šenk iz leta 2017. Obe skladateljici bosta tudi gostji koncerta, zato bomo seveda izkoristili priložnost in prvih nekaj minut našega druženja namenili pogovoru z njima. Vodila ga bo Barbara Švrljuga Hergovich, ki bo razgrnila prenekatero tančico, ki skladateljski svet vsaj v očeh navadnih smrtnikov vselej ovija v nekakšno malone mistično skrivnostnost. Kakšno je zakulisje skladateljskega dela? Kakšna radovednost, kakšna strast ju vodi pri odkrivanju in ustvarjanju novih glasbenih univerzumov? Kakšen je svet sodobne glasbe, v kakšne globine nas lahko le-ta posrka? Ob tem pa bomo pokukati tudi v tisto drugo, vsakdanje življenje dveh sodobnih, razmišljujočih, pogumnih, uspešnih žensk!

QR Code

 

Naslov
Vojašniški trg 2, Maribor

 

Vsi datumi


  • 13 november  2019 19:30 - 21:00
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran