radio tomi predvajalnik

Big band RTV Slovenija & Ana Bezjak

Glasbeni dogodki
Datum: 15 december  2019 19:00 - 15 januar 2020 21:00

Božični koncert
Dvorana generala Maistra
nedelja, 15. december, 19.00
za IZVEN
Big band RTV Slovenija; dirigent Lojze Krajnčan; Ana Bezjak, vokal
Koprodukcija: RTV Slovenija in Narodni dom Maribor
Cena vstopnic: 12,00 € (predprodaja); 15,00 € (na dan koncerta)

Praznični čas je čas, ko si je še posebej lepo odtrgati nekaj trenutkov zase in svoje bližnje ter skupaj uživati v dobri glasbi. Božični koncerti so zato že stalnica predpraznične kulturne ponudbe, a ta bo prav zagotovo izstopal. Pripravljajo ga namreč izjemni glasbeniki, združeni v eno najvidnejših slovenskih zasedb, ki jo visoko cenijo tudi v tujini. Govorimo seveda o Big Bandu RTV Slovenija, ki neprekinjeno deluje že od leta 1945, prepoznavni pečat pa sta ji vtisnila legendarna Bojan Adamič in Jože Privšek, izpilila pa sodelovanja s celo plejado domačih in tujih jazzovskih dirigentov in solistov. Zavezanost h kvaliteti – izbranim sporedom, vrhunskim interpretacijam in odličnim solistom nadaljuje sedanji dirigent Lojze Kranjčan, ki je pred mikrofon pripeljal tudi solistko tokratnega koncerta, Ano Bezjak. Mariborčanka, ki je s svojimi vokalnimi bravurami navdušila že kot srednješolka v legendarnem glasbenem gledališču Druge gimnazije, se je po študiju jazz petja na Konservatoriju za glasbo v Celovcu uveljavila kot ena najbolj iskanih jazzovskih interpretk, poslušalci pa jo prepoznavajo tudi kot glas zasedbe Papir. Tokrat bo njen žametni, božajoči vokal z medeno mehkobo obarval spored priljubljenih božičnih klasik.
Koncertna poslastica za vse, ki si želite tistega pravega, sladko nostalgičnega božičnega vzdušja, kakršnega nam ponujajo čokoladni adventni koledarji in večno priljubljeni božični filmi. Delite ga s kom, ki ga imate radi – skupni trenutki, prežeti z odlično glasbo, so čudovito darilo!

QR Code

 

Naslov
Ulica kneza Koclja 9, Maribor

 

Vsi datumi


  • Od 15 december  2019 19:00 do 15 januar 2020 21:00
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran