radio tomi predvajalnik

Ohad Talmor Newsreel

Glasbeni dogodki
Datum: 13 december  2019 20:30 - 22:00

Jazz v Narodnem domu
Mali oder Narodnega doma
petek, 13. december, 20.30
za IZVEN
Ohad Talmor (saksofoni), Miles Okazaki (kitare), Dan Weiss (bobni in tolkala)
Cena vstopnic: 10,00 €; 8,00 € – študentje

Če ste zapisani jazzu, nikar ne zamudite koncerta, na katerem se boste počutili kot v katerem izmed vodilnih newyorških klubov. Na ekskluzivni slovenski nastop namreč prihaja nekaj trenutno najbolj vročih imen newyorške scene!
Tolkalca in bobnarja Dana Weissa je New York Times umestil med 5 najboljših jazzovskih bobnarjev, njegov album »Fourteen« pa so v letu 2014 uvrstili na lestvico 10 najboljših albumov tistega leta (ne glede na žanr). Revija Downbeat ga je kar dve leti zapored izbrala za najbolj nadarjenega perkusionista. Kitarist Miles Okazaki je bil v letu 2019 izbran za »#1 Rising star« glasbenika – ime torej, o katerem bomo v prihodnje še veliko slišali. Dolga leta je bil član zasedbe Five Elements Steva Colemana ter sodeloval z glasbeniki kot, so Kenny Barron, John Zorn, Stanley Turrentine in številni drugi. Letos je posnel revolucionarni album »Work«, na katerem je na kitari odigral vse skladbe Theloniousa Monka, in je izšel na šestih CD-jih. Newsreel je zasedba stalnica v delu saksofonista Ohada Talmorja, katere jedro je pričujoči trio, a občasno zraste tudi do seksteta. Talmor se je kalil v skupinah Joa Lovana, Joshue Redmana, Carle Bley, Kurta Rosenwinkla, Steva Swallowa predvsem pa v zasedbah legendarnega Lee Konitza, za katerega še naprej deluje kot aranžer in skladatelj. Vse omenjene glasbenike druži tudi ljubezen do indijske glasbe ter nasploh izjemno široko polje glasbenega ustvarjanja, ki se spontano zlije v glasbo zasedbe Newsreel.

QR Code

 

Naslov
Ulica kneza Koclja 9, Maribor

 

Vsi datumi


  • 13 december  2019 20:30 - 22:00
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran