radio tomi predvajalnik

Plesni prepih

Razni dogodki
Datum: 11 december  2019 10:00 - 12:00

2. predstava Mladinskega cikla, Kulturni dnevnik
Dvorana Union
sreda, 11. december, 10.00
ORANŽNI RED
sreda, 11. december, 11.00
za IZVEN, red CRESCENDO in VIJOLIČNI RED
četrtek, 12. december, 15.00
za IZVEN in red FURIOSO
Boštjan Lipovšek, rog; glasbena druščina
Cena vstopnic: 2,00 €; 5,00 €

Koncert s komentarjem
Boštjan Lipovšek je eden najvidnejših slovenskih rogistov z izjemno glasbeno kariero, ob tem pa je tudi odličen pedagog, ki neprenehoma snuje nove projekte za glasbeno izobraževanje mladih. Tokrat nas bo v pihalno-trobilno-godalni navezi popeljal skozi različna glasbena obdobja in glasbene oblike, v katerih so se oblikovale tudi plesne forme. Če je melodija tista, ki nas ponese v občutja različnih čustvenih razpoloženj, pa je ritem tisti, ki nas spodbode, da kar ne moremo več sedeti pri miru in statično zavzemati mesta zdolgočasenega in uglajenega poslušalca.
Na Plesnem prepihu bodo plesne oblike predstavljene v različnih formacijah, od sola do seksteta, se pravi zasedbe od enega do šestih glasbenikov. Ob spremljavi godal bodo mladi spoznali glasbili, ki delujeta na pogon zraka, to sta flavta in rog. Celotna zasedba pa bo zagodla pravi plesni prepih.

QR Code

 

Naslov
Ulica kneza Koclja 9, Maribor

 

Vsi datumi


  • 11 december  2019 10:00 - 12:00
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran