radio tomi predvajalnik

Razpis: Vurberk 2020!

Glasbeni dogodki
vurberk
Datum: 27 december  2019 - 25 marec 2020

Turistično društvo Vurberk
v sodelovanju z Občino Duplek, Media 24 – radio in televizija Veseljak, revijo Muzika, spletnim portalom Narodnjak in glasbeno agencijo Geržina Videoton Maribor,
razpisuje
JAVNI NATEČAJ
za sodelovanje na
29. festivalu narodno-zabavne glasbe Slovenije vokalno-instrumentalnih skupin z diatonično harmoniko ter dvo in večglasnim petjem "VURBERK 2020"
ki bo v petek, 19. junija 2020 na grajskem dvorišču v Vurberku.

Na festivalu lahko sodelujejo ansambli iz Slovenije in zamejstva, ki gojijo to glasbeno zvrst in imajo sestav, kot je naveden v naslovu razpisa ter so njegovi člani starejši od 15 let. Vsak ansambel oz. avtor lahko na razpisu sodeluje z več skladbami, ki ne smejo biti daljše od 3,50 minut, na festivalu pa vsak ansambel nastopi z dvema skladbama, z eno skladbo, ki še ni bila javno predvajana ali posneta in z neobjavljenim besedilom. Druga skladba pa je iz zakladnice skladb ansambla Lojzeta Slaka, na razpis pa mora ansambel prijaviti dve njegovi skladbi in organizator izbere skladbo, katero bo ansambel izvajal. Skladbo, ki bo v tekmovalnem delu je treba poslati kot demo posnetek (CD) ali pa že dokončan posnetek in priložiti besedilo z navedbo avtorja.

Za prijavljene ansamble bo 10. maja 2020 organiziran javni izbor v Podnanosu. Izvedbo bo ocenjevala posebna strokovna komisija, ki bo odločila ali ansambel izpolnjuje pogoje za nastop na festivalu. Izbrani ansambli s sprejetimi skladbami ne morejo odpovedati sodelovanja! Organizator festivala ima pravico, da na festivalu nastopi tudi ansambel, ki ni sodeloval na javnem izboru.

S sodelovanjem na razpisu ansambli in avtorji soglašajo, da se njihova dela snemajo za radijski in televizijski program, predvajajo in izdajo na nosilcih zvoka ali slike oz. da sodelujejo na festivalu v skladu s pravili festivala. Izvedbo, skladbe in besedila bodo na festivalu ocenjevali strokovni komisiji, ki jih imenuje organizator, predstavniki slovenskih radijskih postaj in občinstvo.

Na 29. festivalu narodno-zabavne glasbe Slovenije "VURBERK 2020" bodo podeljene:

NAGRADE KOMISIJ:

  • za izvedbo (ansamblu): plaketa Lojzeta SLAKA
  • za najboljšo večglasno vokalno izvedbo (ansamblu): plaketa Jožeta ŠIFRARJA
  • za najboljšo skladbo (avtorjem in ansamblu) po izboru radijskih postaj Slovenije: denarna in plaketa Tineta LESJAKA
  • za besedilo (avtorju): 1. denarna in plaketa Fanike POŽEK, 2. plaketa in 3. plaketa

NAGRADA OBČINSTVA NA FESTIVAL (ansamblu):

  • plaketa

NAGRADA POSLUŠALCEV IN GLEDALCEV RADIA IN TELEVIZIJE VESELJAK (ansamblu):

GLAVNE NAGRADE FESTIVALA seštevek: 50 % ocene strokovne komisije, 20 % radijske postaje, 30 % glasovi občinstva in SMS glasovanje))

  1. nagrada: ZLATI ZMAJ
  2. nagrada: SREBRNI ZMAJ
  3. nagrada: BRONASTI ZMAJ

Ansambli, ki želijo sodelovati na festivalu se morajo pisno prijaviti najkasneje do ponedeljka, 25. marca 2020 na naslov: Turistično društvo Vurberk, Vurberk 85, 2241 Sp. Duplek, s pripisom"za festival". Dodatne informacije so vam na voljo pri agenciji GERŽINA VIDEOTON Maribor, e-mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. (tel.: 041/616-603). K prijavi morate priložiti izpolnjen obrazec z vsemi zahtevanimi podatki (ime in priimek, naslov, telefonska številka) ter podpisom vodje ansambla.

O izbiri bodo prijavljeni ansambli pisno obveščeni.

QR Code

 

Naslov
Vurberk

 

Vsi datumi


  • Od 27 december  2019 do 25 marec 2020
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran