radio tomi predvajalnik

Kvartet Dover

Glasbeni dogodki
kvartet_dover
Datum: 28 januar 2020 19:30 - 21:00

3. koncert Komornega cikla
Dvorana Union
torek, 28. januar, 19.30
za IZVEN in KOMORNI CIKEL
Joel Link, violona; Bryan Lee, violina; Milena Pajaro-van de Stadt, viola; Camden Shaw, violončelo
Cena vstopnic: 14,00 €; 13,00 €–upokojenci; 11,00 €–invalidi; 8,00 €–mladina

Spored:
Ludwig van Beethoven: Godalni kvartet št. 6 v H-duru, op. 18, št. 6
Benjamin Britten: Godalni kvartet št. 1 v D-duru, op. 25
***
Paul Hindemith: Godalni kvartet št. 3 v C-duru, op. 16

Poglobljeno, intenzivno, navdušujoče!
Uvod v novo leto Komornega cikla bo prava glasbena poslastica: nastop ameriškega Kvarteta Dover, o katerem je navdušeni kritik časnika The Chicago Tribune zapisal, »da imajo [glasbeniki] v sebi tisto, zaradi česar lahko postanejo naslednji Godalni kvartet Guarneri«. Zasedba je nase opozorila leta 2013 po zmagoslavju na tekmovanju Banff, kjer so osvojili prav vse nagrade, vključno s prestižno štipendijo Avery Fischer. Sledil je meteorski vzpon med zvezdnike današnje glasbene scene in povabila z vseh koncev in krajev, ki so kvartet Dover samo v sezoni 2018/2019 popeljala na več kot sto koncertov; od newyorške koncertne dvorane Carnegie Hall do Evrope, Hong Konga in Avstralije. Zasedba na vseh teh koncertih redno sodeluje z velikimi glasbenimi imeni, kot sta na primer violinistka Janine Jansen in pianist Jean-Yves Thibaudet.
Joel Link (violina), Bryan Lee (violina), Milena Pajaro-van de Stadt (viola) in Camden Shaw (violončelo) so torej imena, ki si jih bomo tudi Mariborčani prav gotovo zapisali v spomin. Po koncertu 28. januarja, na katerem bomo ob Beethovnovem Godalnem kvartetu št. 6 v H-duru, op. 18, št. 6 slišali še Godalni kvartet št. 1 v D-duru, op. 25 Benjamina Brittna ter Godalni kvartet št. 1 v D-duru, op. 25 Paula Hindemitha, to zagotovo ne bo težka naloga.

QR Code

 

Naslov
Ulica kneza Koclja 9, Maribor

 

Vsi datumi


  • 28 januar 2020 19:30 - 21:00
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran