radio tomi predvajalnik

Huda mravljica

Razni dogodki
huda_mravljica
Datum: 26 januar 2020 11:00 - 18:00

3. predstava cikla Kekec
Dvorana generala Maistra
nedelja, 26. januar, 11.00 in 17.00
za IZVEN in KEKEC
Po predlogi Huda mravljica Branka Rudolfa in Marijana Vodopivca
Ustvarjalci in izvajalci: EN-KNAP Group - Luke Thomas Dunne (Velika Britanija), Ana Štefanec Knez (Slovenija), Giorgia Belotti (Italija), Rada Kovačević (Srbija), Radoslav Piovarči (Slovaška), Tamás Tuza (Madžarska)
Zamisel in režija: Iztok Kovač
Avtorska glasba in glasbeno mentorstvo: Tomaž Grom, kostumografija: Barbara Stupica, scenografija: EN-KNAP, oblikovanje svetlobe: Luka Curk, ilustracije: nejaaka, dramaturško sodelovanje: Jera Ivanc
Zavod EN-KNAP, koproducent Gledališče Koper
Cena vstopnic: 6,50 €
Po predstavi Kekčeve poustvarjalnice: otroške kreativne delavnice na temo predstave.

Bila je huda mravljica ... ki je drugim mravljicam nagajala pri delu in igri, jih cukala in strašila, po tleh metala bananine olupke, brez prestanka rigala, lončarju pobila vse lonce na trgu, vrh vsega pa napadla še bika in ga pohrustala. Ampak s takim obnašanjem ni prišla daleč. Kmalu namreč ni bilo nikogar več, ki bi mu lahko nagajala in ga strašila. Vse mravljice, vsi biki, lončarji in otroci so se razbežali in poskrili. In ničesar več ni bilo, kar bi lahko razbila in uničila. Sredi ruševin in črepinj je ostala čisto, čisto sama. Takrat je spoznala, da sta hudobija in uničevanje nesmiselna in da je življenje mnogo prijetnejše, kadar živimo v slogi in sožitju z ljudmi in stvarmi, ki nas obdajajo.
Kljub temu, da se je do drugih mravljic grdo obnašala, pa ji tega ne zamerijo in ji slabega ne vrnejo z enakim. Sprejmejo jo medse in ji dajo priložnost, da popravi škodo, ki jo je povzročila. Med urejanjem nereda mravljice skupaj zapojejo in zaplešejo, najbolj vesele pa so, če se jim na odru pridružite tudi vi, otroci.
Interaktivna plesna predstava za najmlajše gledalce je nastala po motivih že skoraj ponarodele otroške pesmice Branka Rudolfa in Marijana Vodopivca Huda mravljica, ki je v različnih duhovitih izvedbah rdeča nit predstave in dobi, čisto po ljudsko, nov, drugačen konec. Predstava z glasbo, plesom in besedo pripoveduje preprosto zgodbo o odraščanju, o sprejemanju odgovornosti in o sodelovanju.

QR Code

 

Naslov
Ulica kneza Koclja 9, Maribor

 

Vsi datumi


  • 26 januar 2020 11:00 - 18:00
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran