radio tomi predvajalnik

Freakdom

Glasbeni dogodki
freakdom
Datum: 25 januar 2020 20:30 - 22:00

Jazz v Narodnem domu
Mali oder Narodnega doma
sobota, 25. januar, 20.30
za IZVEN
David Konopnicki, el. kitare; Shanir Ezra Blumenkranz, guimbri, bas; Kenny Grohowski, bobni Thomas Johansson, trobenta
Cena vstopnic: 10,00 €; 8,00 € – študentje

Basista in bobnarja iz te zasedbe poznamo; Blumenkranz in Grohowski sta pri nas neusmiljeno muzicirala že v kvartetu Abraxas, eni izmed najbolj norih skupin, za katere piše John Zorn in deluje pod okriljem njegove založbe Tzadik. Njun drum-and-bass je tako neverjetno močan, da se koncertna prizorišča dobesedno spremenijo in se topijo v mogočnem zvoku. Seveda, Grohowski je doma tako v jazzu (Lonnie Plaxico, Felix Pastorious), kot tudi v težkokategornem metalu. Blumenkranz je eno vodilnih imen newyorkšega sefarskega jazz-rocka, radikalne judovske glasbe, hkrati je »mastermind« številnih zasedb, kot so Yemen Blues, Abraxas, Cyro Baptista, Secret Chiefs 3, Pitom, Zion80 in druge.
Tretji glasbenik s posebnim priimkom v tej zasedbi, Konopnicki, je mlad francoski kitarist, ki vodi eno najbolj divjih pariških rock skupin AutorYno, na meji med metalom, punkom, dubom in surf glasbo. Igra »fretless« kitare in slovi po divjem, brzoprstnem »shredanju«, in včasih mu je težko slediti s prostim očesom. Divje bo, energično in polno nepričakovanih zasukov. Ali za to svežo glasbo potrebujemo tudi ime? Če je že treba uporabiti katerega izmed žanrov, jo lahko imenujemo jazz-rock ali fusion, a te besede vas ne morejo pripraviti na to, kar vas čaka v psihedeličnem židovskem rocku za tretje tisočletje. Zato pa se imenujejo »Freakdom«!

QR Code

 

Naslov
Ulica kneza Koclja 9, Maribor

 

Vsi datumi


  • 25 januar 2020 20:30 - 22:00
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran