radio tomi predvajalnik

Nemški narodni mladinski orkester

Glasbeni dogodki
nemski_narodni_mladinski_orkester
Datum: 20 januar 2020 19:30 - 21:00

Lothar Zagrosek, dirigent
3. koncert Orkestrskega cikla
Dvorana Union
ponedeljek, 20. januar, 19.30
za IZVEN in ORKESTRSKI CIKEL
Cena vstopnic: 25,00 €; 23,00 € - upokojenci; 21,00 € - invalidi; 17,00 € - mladina

Spored:
Ludwig van Beethoven: Uvertura k operi Fidelio, op. 72
Klaus Huber: Tenebrae za veliki orkester
***
Sergej Maingardt: »Rush« za veliki orkester, ozvočeni ansambel in elektroniko, naročilo Nemškega glasbenega sveta (2020)
Ludwig van Beethoven: Simfonija št. 5 v c-molu, op. 67

Popoln uvod v Beethovnovo leto
Leto 2020 bo zaznamovano z dvestopetdesetletnico rojstva glasbenega velikana Ludwiga van Beethovna. V našem ciklu se bomo skladatelja spominjali v vseh njegovih razsežnostih: kot glasnika in zagovornika novega, kot drznega in edinstvenega skladatelja, pristnega humanista, romantika in revolucionarja. Že uvod v jubilejno leto prinaša naš prvi poklon, in sicer s sporedom, ki bi ga kot otvoritev »svojega« leta zagotovo izbral tudi sam skladatelj; s Simfonijo št. 5, z dramatično uverturo k operi Fidelio in verjetno najznamenitejšo ali vsaj najprepoznavnejšo klasično mojstrovino vseh časov, se nam bodo 20. januarja, sploh prvič na našem odru, predstavili člani Nemškega narodnega mladinskega orkestra. Orkester je sestavljen iz najboljših nemških mladih glasbenikov, deluje pa pod botrstvom Berlinskih filharmonikov, kar mu zagotavlja sodelovanje z najboljšimi svetovnimi dirigenti. Tokrat ga bo vodil Lothar Zagrosek, eminenca nemške glasbene kulture, ki izhaja iz velike dirigentske šole Hansa Swarovskega, Bruna Maderna in Herberta von Karajana, ter redno sodeluje z vodilnimi svetovnimi orkestri. Zaznamujeta ga izjemna glasbena širina in predanost sodobni glasbi, zato ne preseneča, da bo tudi s sporedom našega koncerta premoščal razdalje med starim in novim. Z vidika slednjega bomo slišali skladbo švicarskega skladatelja Klausa Huberja: Tenebrae za veliki orkester. Čaka nas torej glasbeni dogodek povsem v Beethovnovem duhu: drzen, presenetljiv, provokativen in aktualen!

QR Code

 

Naslov
Ulica kneza Koclja 9, Maribor

 

Vsi datumi


  • 20 januar 2020 19:30 - 21:00
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran