radio tomi predvajalnik

Nürnberški simfoniki

Glasbeni dogodki
nurnberski_simfoniki
Datum: 28 februar 2020 19:30 - 21:00

Howard Shelley, dirigent in pianist
4. koncert Orkestrskega cikla
Dvorana Union
petek, 28. februar, 19.30
za IZVEN in ORKESTRSKI CIKEL
Spored:
Felix Mendelssohn-Bartholdy: Uvertura Hebridi, op. 26
Felix Mendelssohn-Bartholdy: Koncert za klavir in orkester št. 1 v g-molu, op. 25
***
Edward Elgar: Variacije na izvirno temo za orkester, »Enigma«, op. 36
Cena vstopnic: 25,00 €; 23,00 € - upokojenci; 21,00 € - invalidi; 17,00 € - mladina

Vznemirljive zgodbe, vrhunska sodelovanja
V Orkestrskem ciklu ne upiramo oči zgolj v najslavnejša glasbena središča, temveč imamo ušesa vedno odprta tudi za mesta, katerih imena ne dosegajo naslovnic glasbenih revij – tam namreč nastajajo drugačne in še kako vznemirljive zgodbe. Naslednja je lep dokaz, da je vrhunskost še kako mogoče doseči tudi izven največjih in najbolj razvpitih glasbenih središč.
Govorimo o zgodbi, ki jo piše Simfonični orkester iz Nürnberga. Orkester zaznamuje edinstveno sožitje klasičnega glasbenega ansambla z modernim domačim okoljem, kar se odraža v pristnem odnosu z občinstvom in botruje tesnemu prepletu zasedbe s kulturnim življenjem someščanov. Orkester jih namreč spremlja od mladih nog in tako postaja nepogrešljiv del (ne le kulturnega) življenja slehernega posameznika, pa tudi skupnosti. Ob tem pa presežki, ki jih Nürnberški simfoniki dosegajo na koncertnih odrih, spreminjajo orkester v svetlega ambasadorja mesta po svetu.
In svet rad prihaja v Nürnberg. Lep primer takšnega sodelovanja je sodelovanje z legendarnim angleškim pianistom in dirigentom Howardom Shelleyjem. Njegov mednarodni ugled temelji na izjemni dovršenosti in produktivnosti. V Združenem kraljestvu je s svojo prezenco močno zaznamoval pianistično pokrajino, denimo kot redni gost festivala Proms, kot solist in dirigent tamkajšnjih vodilnih orkestrov, pogosto ga je mogoče slišati kot mojstra solističnega recitala, njegovo ime pa krasi več kot 150 zgoščenk uglednih založb. Širino njegovega pianističnega udejstvovanja uravnovešajo pozorno izbrana partnerstva z orkestri.
28. februarja nas torej čaka sodelovanje vrhunskih glasbenikov pa tudi privlačen spored, na katerem bomo med drugim slišali pravo pianistično poslastico, vse preredko izvajan viharni, a nežno romantični in igrivi Mendelssohnov Prvi klavirski koncert, ter bleščeč biser angleške glasbene zakladnice, Variacije »Enigma« Edwarda Elgarja.

Informacije in prodaja vstopnic
Informacijska pisarna Narodnega doma Maribor: ponedeljek, torek, četrtek, petek od 9.00 do 16.00; sreda od 9.00 do 17.00; sobota od 9.00 do 12.00 ter uro pred vsako prireditvijo. Prireditve v Dvorani Union: uro pred prireditvijo na blagajni Dvorane Union.
Tel.: (02) 229 40 11 • (02) 229 40 50 • 031 479 000 • 040 744 122
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. • spletna prodaja vstopnic: http://nd-mb.kupikarto.si/

QR Code

 

Naslov
Ulica kneza Koclja 9, Maribor

 

Vsi datumi


  • 28 februar 2020 19:30 - 21:00
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran