radio tomi predvajalnik

 

Korak zase, korak za sladkorčke

Razni dogodki
cebelarska_zveza_slovenije
Datum: 17 april  2020

Čebelarska zveza Slovenije skupaj s partnerji 17. aprila 2020 organizira vseslovenski projekt »Korak zase, korak za sladkorčke« s katerim želi zbrati finančna sredstva za nakup ultrazvočne aparature za oceno stanja ožilja, ki se redno uporablja pri pregledih sladkornih bolnikov. Nov aparat bi zamenjal že zdavnaj iztrošenega ter omogočil veliko hitrejše in zanesljivejše preglede.

Dobrodelno izobraževalno prireditev bomo zaznamovali s skrbjo za lastno zdravje in gibanje, zato bomo 17. aprila 2020 organizirali vseslovenski pohod na sedež ČZS, s ciljem da skupaj stopimo korak po korak, po svojih zmožnostih zase in za dobrodelnost. Isti dan ob 17.00 uri bo potekal tudi dobrodelni koncert v organizaciji ČZS in Občine Lukovica z znanimi slovenskimi glasbeniki.
Več o projektu si lahko preberete tukaj: http://www.czs.si/content/x8

Pomen dobrodelnega vseslovenskega projekta »Korak zase, korak za sladkorčke« pa je tudi izobraževanje in ozaveščanje ljudi o pomenu uravnotežene prehrane in zadostnega gibanja, poudariti pa želimo pomen in možnost uživanja čebeljih pridelkov pri ljudeh s sladkorno boleznijo. V ta namen bomo s slovenskimi diabetologi pripravili smernice o možnosti vključevanja čebeljih pridelkov v prehrano sladkornih bolnikov ter podali nasvete o primerni prehrani. Prvi tovrsten članek lahko že najdete na naši spletni strani: "Pomembno je, da svojim prehranjevalnim navadam in zadostni telesni aktivnosti posvetimo več pozornosti, predvsem pa da z vzgojo in medgeneracijskim sodelovanjem svojim otrokom damo koristno popotnico za njihovo življenje in zdravje. Podatek zdravnikov, da lahko z uživanjem ustrezne zdrave, uravnotežene prehrane in s telesno aktivnostjo sladkorno bolezen tipa 2 marsikdaj upočasnimo ali celo preprečimo, je dovolj zgovoren, da začnemo z zdravim življenjskim slogom že danes. Zdravje je naša največja vrednota, zato naj nam ne bo samoumevno".
Nadaljevanje članka: http://www.czs.si/content/x8d

Pomagajmo po svojih zmožnostih in naredimo korak zase in korak za sladkorčke.

QR Code

 

Naslov
Slovenija

 

Vsi datumi


  • 17 april  2020
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran