radio tomi predvajalnik

 

Natečaj poslikave panjskih končnic!

Razni dogodki
cebelarska_zveza_slovenije
Datum: 24 marec 2020 00:00 - 10 maj 2020 23:59

Izbruh korona virusa in posledično zaprtje šol je vplival tudi na normalo izvajanje učnega programa ter na izvedbo ostalih dogodkov in javnega druženja. Na Čebelarski zvezi Slovenije so se zato odločili, da razpišejo natečaj z naslovom "Panjske končnice riše vsa Slovenija". S tem želijo vsem, ki so trenutno doma, omogočiti, da spoznajo našo kulturno dediščino, kar risanje panjskih končnic zagotovo je. Preko tega boste spoznavali tudi pomen čebel, čebeljih pridelkov, opraševanja in pridelave hrane v domačem okolju.

Čebelarska zveza Slovenije razpisuje natečaj poslikave panjskih končnic za vse prebivalce Slovenije, da skupaj z risanjem lažje premagamo ukrepe, ki so sprejeti zaradi preprečevanja širjenja korona virusa. Priporočljivo je, da so panjske končnice narisane na leseni deščici dimenzije 28 x 13 x 1,5 cm, v kolikor to ni mogoče, pa se jih lahko ustvari tudi na drugih materialih, a naj bodo izdelki enakih dimenzij. Poleg vseh tradicionalnih motivov, ki so upodobljeni na klasičnih panjskih končnicah je priporočljivo, da se narišejo motivi povezani s pridelavo hrane v domačem okolju ter s pomenom čebel pri tem. Prijave s fotografijami izdelkov, kjer je vidno tudi ime in starost avtorja, zbirajo v komentarjih objave na facebook strani ( www.facebook.com/CebelarskaZvezaSlovenije/ ), lahko pa jih pošljete tudi na e-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.. Z izdelki se sodeluje v dveh kategorijah, glede na starost avtorja: kategorija pod 15 let in nad 15 let.

Prijave sprejemajo do 10. maja 2020, najboljše in najbolj izvirne panjske končnice pa bodo tudi nagrajene.

Priporočljivo je, da poslikane panjske končnice poklonite čebelarju, pri katerem kupujete čebelje pridelke, najbližnjemu čebelarju ali drugemu pridelovalcu hrane in se s tem njemu in čebelam simbolično zahvalite za lokalno pridelano hrano, ki je na naših mizah.

V kolikor se vam je pojavilo še kakšno vprašanje ali težava lahko pišete na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled., ali pa pokličete 030/604-015.

QR Code

 

Naslov
Slovenija

 

Vsi datumi


  • Od 24 marec 2020 00:00 do 10 maj 2020 23:59
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran