radio tomi predvajalnik

 

Kimmo Pohjonen »UZone«

Glasbeni dogodki
kimmo_pohjonen
Datum: 22 oktober 2021 20:30 - 22:00

Jazz v Narodnem domu
Lutkovno gledališče Maribor
sobota, 22. oktober, 20.30
za IZVEN
Kimmo Pohjonen, harmonika, glas, kompozicije; Sami Tammela, zvočno oblikovanje; VJ Hellstone, vizualno oblikovanje
Cena vstopnic: 10,00 €; 8,00 € – študentje

Prvič v Mariboru!
V Narodni dom prihaja eden največjih inovatorjev glasbila, ki je »najbližje srcu« ne le po njegovi legi na telesu, temveč tudi po zvoku, ki nam je v Sloveniji tako domač. Toda nič, prav zares NIČ, nas ne more pripraviti na to, kar nas pričakuje na njegovem nastopu v živo: Pohjonen je namreč ultimativen svetovni inovator na harmoniki, od katere ostane le še okostje – vse drugo je popolnoma predrugačeno. Je novo in neznano, harmonika je elektronski stroj, ki v realnem času ustvarja ne le zvočne podobe, temveč tudi sliko in svetlobo.
Kimmo Pohjonen bo tako po enaindvajsetih letih, ko je prvič nastopil v Sloveniji s solističnim projektom na festivalu Druga godba, ponovno predstavil svoj solo projekt, v sodelovanju z dvema mojstroma zvoka in luči. Njegov zvok je razpet med finsko folk glasbo, progresivni rock, zvoke kmetijskih strojev, wrestling s samim seboj in glasbilom, sodobni ples in klasično glasbo. Lahko da zapisano zveni nenavadno, toda težko je v besede ujeti Pohjonenove nastope. Vsi projekti v živi različici namreč prinašajo izpiljene in razkošne zvočne in vizualne podobe, kar njegove nastope že dve desetletji uvršča med najbolj atraktivne, ne glede na to ali so izvedeni v klubih, naravnih okoljih ali velikih koncertnih dvoranah.
Nedvomno nas čaka nova zvočno vizualna poslastica.

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


 

Naslov
Ulica kneza Koclja 9, Maribor

 

Vsi datumi


  • 22 oktober 2021 20:30 - 22:00
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran