radio tomi predvajalnik

 

Godalkanje - Transilvanija

Glasbeni dogodki
godalkanje
Datum: 31 oktober 2021 19:00 - 20:30

Koncert
Sodni stolp
nedelja, 31. oktober, 19.00
za IZVEN
Jean-Christophe Gairard, violina; Nejc Škofic, klaviature; Jošt Lampret, kontrabas
Godalkanje Fiddle Gang (vodstvo: Bojan Cvetrežnik, Barja Drnovšek)
Koprodukcija: Narodni dom Maribor in ENO, Društvo za ENO glasbo
Cena vstopnic: 12,00 €

Letos Godalkanje k nam nosi zvoke severovzhodega Balkana!
Mariborčan Bojan Cvetrežnik je v Sodnem stolpu pisal zgodovino. Prvi, danes legendarni, koncert zasedbe Terrafolk se je zgodil prav tu leta 1999. Že pred tem pa je Bojan leta 1996 na istem mestu pripravil avtorski večer za obrobni program festivala Glasbeni september, kasneje pa je po nesreči razbil violino na evforičnem koncertnem večeru Terrafolka. Po desetletju turnej s Terrafolk se je Bojan v zadnjih desetih letih z Godalkanjem ukvarjal predvsem z mladimi - in v Sodni stolp se vrača z mlado generacijo, Godalkanje Fiddle Gangom, ki je pod njegovim vodstvom že dosegla tudi mednarodno prepoznavnost
Letošnji koncert Godalkanja v Sodnem stolpu so pripravili violinski mojster Jean-Christoph Gairard in slovenska najstniška zasedba Godalkanje Fiddle Gang, ki deluje pod vodstvom Bojana Cvetrežnika in Barje Drnovšek. Popeljali vas bodo v osrčje glasbe severovzhodnega Balkana - melosov iz dežele grofa Drakule - Transilvanije in njene okolice. Na odru se bo Jean-Christoph Gairard predstavil tudi s triom Trionica, ki ga skupaj z njim tvorita Nejc Škofic (klaviature) in Jošt Lampret (kontrabas), dva od trenutno najprodornejših mladih glasbenikov jazza in klasične glasbe. Popolni glasbeni presežek!

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


 

Naslov
Pristan 8, Maribor

 

Vsi datumi


  • 31 oktober 2021 19:00 - 20:30
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran