radio tomi predvajalnik

 

Prasica, slabšalni izraz za žensko

Razni dogodki
prasica
Datum: 16 oktober 2021 21:30 - 23:00

Alter komedija v jeziku z ulice o obdobju življenja, ko se preprosto zatakneš in ne veš, kako naprej.

Celovečerni igrani film Prasica, slabšalni izraz za žensko je prvenec ugledne režiserke Tijane Zinajić in priznane mlade scenaristke Ize Strehar. Film je vključen v tekmovalni program letošnjega 24. Festivala slovenske filma Portorož. Na sporedu bo v soboto, 16. 10. ob 21:30 v glavni dvorani Avditorija.

Distribucija filma v kinematografih je predvidena za pozno zimo ali pomlad 2022. Še prej pa bo predvajan na naslednjih festivalih: CineEast Luxemburg, Mostra de València in slovenski LIFFe.

Glavni lik filma je ženska. Neprilagojena ženska, ki hrepeni po vsem, po čemer hrepeni tudi prilagojena ženska, le da se s tem spopada na drugačen način. Kot režiserko me zanima ta neprilagojenost in kaj se zgodi, ko neprilagojena ženska ob prelomnici, tik pred 27. rojstnim dnem, izgubi menstruacijo. Kako se neprilagojeno spopade s tem!,

pravi režiserka Tijana Zinajić.

Zgodba
Mlada slikarka Eva kadi, pije, se priložnostno drogira, žurira in ne najde navdiha za slikanje. Znajde se v čudnem razmerju z mentorjem, najboljša prijateljica se seli v Berlin, za delo v knjigarni ne dobi plačila in povrh vsega ji že tri mesece zaostaja menstruacija. Zave se, da mora spremeniti način življenja in se po pomoč obrne na spletni brskalnik.

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


 

Naslov
Senčna pot 8 A, Portorož

 

Vsi datumi


  • 16 oktober 2021 21:30 - 23:00
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran