radio tomi predvajalnik

 

Festival INDIGO: Masovna hipnoza

Razni dogodki
festival_indigo
Datum: 21 oktober 2021 18:00 - 20:00

Letošnja, že šesta edicija festivala Indigo ima pomenljiv naslov – Masovna hipnoza.

Čas pandemije je pretresel svet in ga dodobra spremenil. Ob tem so antagonizmi in problemi, s katerimi se soočamo, ostali. Še več, njihova razdiralna moč se potencira. Neoliberalni konstrukti, populizmi, ideologije, za katere smo mislili, da so izginile, se razraščajo. Podnebne spremembe uravnavajo naš vsakdan. Laži in neresnice so zavzele digitalne medije. Skratka, konglomerat »neuravnovešenih« dogodkov in ljudi spreminja svet, ki smo ga bili vajeni. Ne da bi se zavedali, drvimo v masovno hipnozo stanja otopelosti – ne da bi vedeli, kdo jo sproža, vodi, lahko bi celo rekli orkestrira, zavestno ali nezavedno.

V času festivala bodo poskušali sprožiti kar nekaj vprašanj in odgovorov, ki bremenijo naš vsakdan, ter detektirati vzročne povezave, ki so privedle v to stanje. Na novi lokaciji festivala, v novoodprti Cukrarni, bo na voljo infrastruktura, ki nam bo omogočila, da s pomočjo predavanj, pogovorov, glasbenih dogodkov … razpremo pogled na probleme, ki smo jim priča, in jih poskušamo zajeti na malo drugačen način, kot smo vajeni.

PROGRAM FESTIVALA

18.00
Yanis Varoufakis v pogovoru s Slavojem Žižkom

Yanis Varoufakis je vrhunski ekonomist, ki je bil v ospredju mednarodne medijske pozornosti kot minister za finance v vladi Sirize v Grčiji. Danes vodi levo vseevropsko politično gibanje DIEM. Pogovor z Varoufakisom, ki ga bo vodil Slavoj Žižek, bo daleč od vljudne izmenjave mnenj enako mislečih. Z brezobzirno odkritostjo se bo lotil vprašanj, ki tarejo današnjo levico. Je vlada Sirize imela možnost, da bi preživela brez kapitulacije pod pritiskom Evropske unije? Kakšne so realne možnosti radikalne levice danes? Kako se je zaradi pandemije spremenil globalni kapitalizem? Bo kapitalizmu uspelo obvladati ekološko krizo?

Festival ima brezplačen vstop.

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


 

Naslov
Poljanski nasip 40, Ljubljana

 

Vsi datumi


  • 21 oktober 2021 18:00 - 20:00
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran