radio tomi predvajalnik

 

Gajaš, brez maske

Razni dogodki
gajas
Datum: 27 januar 2022 19:00 - 20:00

Monodrama
Dvorana generala Maistra
četrtek, 27. januar, 19.00
za IZVEN
Igra: Vlado Novak
Avtor besedila: Feri Lainšček
Režija in scenografija: Samo M. Strelec
Kostumografija: Andrej Gabron, lektura in šepetanje: Simon Šerbinek, lektura za narečni govor: Martin in Lojzka Čuš, avtor videa: Dejan Babosek
Mestno gledališče Ptuj
Cena vstopnic: 15,00 €

Petelinji zajtrk – se znova nadaljuje.
Pišti Gajaš (Vlado Novak), avtomehanik iz filma Petelinji zajtrk (2007), znova v akciji!
Po veliki uspešnici Gajaš, arestant izpod peresa letošnjega Prešernovega nagrajenca Ferija Lainščka slovenski filmski, televizijski in gledališki igralec Vlado Novak, tokrat brez maske na obrazu in brez pretirane distance, spregovori o svojem življenju ter naredi zaključni obračun. Po filmu Petelinji zajtrk, v katerem je postal živa slovenska legenda, in predstavi GAJAŠ, ARESTANT, uspešnici z več kot 200 ponovitvami, se nezlomljivi mehanik zlatega srca Pišti Gajaš po prihodu iz zapora znajde v drugačnem času in prostoru, v drugačnem zaporu.
Ponovno na deskah Mestnega gledališča Ptuj! Točno 25 let po prvi uprizoritvi poklicnega gledališča na Ptuju (Govor malemu človeku, 1996)!
Tokrat znova v Lainščkovi zgodbi, in sicer v izvedbi istega tandema kot pred petindvajsetimi leti: režiser Samo M. Strelec in Vlado Novak kot Pišti Gajaš! Pišti Gajaš obračuna s seboj, družbo in sistemom ter se – brez maske na obrazu – sooči z bogom in svobodo. Življenjska zgodba mehanika Pištija Gajaša se nadaljuje. Potem ko se je že lepo navadil življenja v zaporu, so se vrata nekega lepega dne nepričakovano odprla ...
Gajaš mora ven, na svobodo! Zunaj pa ... povsod same omejitve ...
Kratkočasno in zabavno! Tudi takšno, da se zamisliš!
»Pišti Gajaš de maske na sebi nosa ne!«

Predstava traja 60 min.

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


 

Naslov
Ulica kneza Koclja 9, Maribor

 

Vsi datumi


  • 27 januar 2022 19:00 - 20:00
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran