radio tomi predvajalnik

Benjamin Clementine + Alfa Mist

Glasbeni dogodki
benjamin_clementine
Datum: 05 julij 2023 20:30 - 23:30

Mesto: Ljubljana, Slovenija

Križanke, Ljubljana

Alfa Mist / 20. 30
Alfa Sekitoleko / Alfa Mist, klaviature, vodja zasedbe; Nathan Shingler, bobni; Kaya Thomas-Dyke, bas, glas; Jamie Leeming, kitara; James Copus, trobenta

Izhodišče ni nenavadno: Alfa Mist je do jazzovskega jezika prišel s hiphopa. Njegovi ustvarjalni začetki segajo v srednjo šolo, ko je na prenosniku sestavljal hiphopovske podlage ter se navdušil nad muziko producentov, kot sta J Dilla in Madlib. Njune plošče so zanj pomenile vstop v svet jazza. Prav s študiranjem harmoničnih podrobnosti njunih ikoničnih produkcij se je igranja klavirja naučil po posluhu.
Le nekaj let pozneje so že sledili njegovi prvi resni založniški koraki (leta 2015 EP Nocturne, 2017 odmevni prvenec Antiphon ...), do danes pa je že sodeloval z glasbeniki, kot so Yussef Dayes, Tom Misch, Jordan Rakei in Loyle Carner. Od ustvarjanja hiphoperskih podlag do produciranja za razne raperje, komponiranja neoklasične glasbe za London Contemporary Orchestra in remiksiranja jazzovskega kanona za velikanko Blue Note – Alfa Mist je eden najbolj vsestranskih in zvedavih predstavnikov zloglasne londonske scene novega jazza.
Njegova nova plošča, druga za kultno založbo ANTI-Variables, izide letos aprila ter v albumsko formo povezuje prav vse njegove adute: izjemen občutek za zankanje, intuitivne gruve, svojstveno oprijemljive klavirske melodije in svobodnjaško jazzovsko improvizacijo.

 

Benjamin Clementine / 22.00
Benjamin Clemenitne, klavir, glas

Avtor treh izjemnih albumov osupljivo prepričljivega songwritinga, mojster klavirja, vokalist v hipu prepoznavnega glasu in prejemnik nagrade mercury, ki jo je leta 2015 nepričakovano prejel za svoj prvenec At Least For Now. Ter vse bolj tudi uveljavljen filmski igralec.
Benjamin Clementine je s svojim zvočno raziskovalnim, odbito konceptualnim in včasih avantgardnim pristopom h komornemu popu močno spremenil in zaznamoval naša glasbena pričakovanja, kaj naj bi pop v današnjem času sploh pomenil in, predvsem, kako naj bi zvenel. Clementine je skoraj vsa pravila igre vrgel skozi okno: vedno zahteva popolno ustvarjalno svobodo, njegova besedila so pronicljiva, četudi včasih hudo metaforična. Tudi z aranžmajskimi rešitvami se absolutno ne ozira na rigidne standarde. Drzen je v žanrski kombinatoriki mešanice stare in nove klasične glasbe, kabareta, rocka, muzikala ... Preprosto povedano, ustvarja glasbo, ki jo lupimo počasi.
Prav zaradi odločne drže neprilagodljivosti kompleksu glasbene industrije je ustvarjalni proces svojega tretjega albuma, lanskega And I Have Been, vzel popolnoma v svoje roke; ne samo da ga je sam napisal, odigral in produciral, ampak ga je tudi izdal pri lastni založbi. Kar je toliko bolj impresivno glede na to, da gre za orkestralni art pop s podporo zborovskih spremljevalnih vokalov.
Letos naj bi izšel še drugi del plošče, zatem pa namiguje na prekinitev glasbene poti. Teatralen, intimen, političen!

Nakup vstopnic: https://vstopnice.cd-cc.si/si/nakup-korak-1.html

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


 

Naslov
Križanke, Hieronimova ulica, Krakovo, Trnovo, Ljubljana, Upravna Enota Ljubljana
1102, Slovenija

 

Zemljevid


 

Vsi datumi


  • 05 julij 2023 20:30 - 23:30
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran