radio tomi predvajalnik

Chief Adjuah

Glasbeni dogodki
chief_adjuah
  10 julij 2024 20:30 - 22:30

Ljubljana, Slovenija

Križanke
Dvojni koncert

Chief Adjuah, trobenta
Cecil Alexander, kitara
Ryoma Takenaga, kontrabas
Ele Howell, bobni
Weedie Braimah, tolkala

Chief Xian aTunde Adjuah se je kot Christian Scott rodil v znameniti neworleanški rodbini poglavarja Donalda Harrisona, Sr..Trobenta – inštrument oznanjevalcev, je bila, zdi se, zanj logična izbira in staroste so prikimavali, da iz nje izvablja »tak zvok, ki kliče otroke domov«.

Mladi Christian je patentiral atraktivno trobilo, ki združuje trobento, krilovko in rog, pa tudi električno harfo, ki je hibrid tradicionalnih zahodnoafriških glasbil ngoni in kora. Tako je definiral svoj zvok in ga poimenoval »stretch music«.

Od leta 2002 je nanizal 16 albumov. Preizpraševanje družbenopolitične stvarnosti sveta – posledic suženjstva, paradoksov zaporniškega sistema, rastočega rasizma in vseh vrst nestrpnosti, je leta 2017 kulminiralo v trilogiji Ruler Rebel, Diaspora in Emancipation Procrastination. Z albumom Ancestral Recall (2019) in pesnikom Saulom Williamsom je naredil še korak dlje v prizadevanju za dekolonizacijo zvoka. Za album Axiom (2020) pa si je prislužil dve nominaciji za grammyja – skupno je bil nominiran šestkrat.

Ustvarja komunikativno glasbo – pravcati »call and response«, v ospredju pa poklon bogati kulturni in aktivistični zapuščini prednikov. Da bi njegove korenine odražalo tudi njegovo ime, se je leta 2023 uradno preimenoval v Chiefa Xiana aTunda Adjuaha.

Ljubljano je, neverjetno, obiskal le enkrat, in sicer leta 2009 v bendu Marcusa Millerja, v katerem je odigral ključno vlogo na koncertu Tutu Revisited v poklon albumu Milesa Davisa. Tokrat prihaja s svojim kvintetom in najnovejšo avtorsko ploščo Bark Out Thunder Roar Out Lightning.

 

Vstopnice: https://vstopnice.cd-cc.si/si/nakup-korak-1.html


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


 

Naslov
Trg francoske revolucije, Žabjak, Četrtna skupnost Center, Ljubljana, Upravna Enota Ljubljana
1102, Slovenija

 

Zemljevid


 

Vsi datumi


  • 10 julij 2024 20:30 - 22:30
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran