radio tomi predvajalnik

Ensemble Modern

Razni dogodki
ensemble_modern
Datum: 02 oktober 2023 19:30 - 21:00

Mesto: Ljubljana, Slovenija

Gallusova dvorana

Solistka: Nika Gorič, sopran

Program:
Petra Strahovnik, Q. M. (Kvantna mehanika) (2014)
Vinko Globokar, Substitution anonyme (2007)
Matej Bonin, TEHNO (2022, poezija Ane Pepelnik)
*
Nina Šenk, Stump the Guesser (2021)
Vito Žuraj, Knjiga teles (2020, poezija Aleša Štegra)

 

Pred izvedbo del Mateja Bonina in Vita Žuraja bosta pesmi, ki sta ju skladatelja uglasbila, prebrala njuna avtorja Ana Pepelnik (Tehno) in Aleš Šteger (Knjiga teles).

Ensemble Modern, estetsko poliglotski ambasador trendovskih zvočnih konceptov, že več kot štiri desetletja sodi med najbolj želene glasnike sodobne glasbe. Dvakratni nominiranec za grammyja, ki za dosego največje interpretacijske avtentičnosti deluje v tesnem sodelovanju s skladatelji, sledi načelu demokratičnosti; ta v polnem sijaju zasveti v ansamblovi programski širini: od glasbeno-gledaliških del, plesnih in multimedijskih projektov do komorne in orkestrske glasbe.

Idejno izhodišče prihajajočega projekta je tradicionalni Frankfurtski knjižni sejem 2023, maniri, ki ga uresničujeta, pa beseda in ton častne gostje – Slovenije. Izjemen poklon slovenskemu sodobnemu glasbenemu prizorišču se zrcali v izključno slovenskem programu, ki bo še prej kot slovenski koncert premierno zazvenel pred zahtevnim mednarodnim občinstvom v nemškem Bambergu. Vseslovenskost zaokrožuje v svetu vse bolj prepoznavna sopranistka Nika Gorič, nagrajenka občinstva Festivala Mecklenburg-Vorpommern 2022.

Vstopnice: https://vstopnice.cd-cc.si/si/ensemble-modern/vstopnice-217881.html

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


 

Naslov
Cankarjev dom, 10, Prešernova cesta, Vrtača, Rožna dolina, Ljubljana, Upravna Enota Ljubljana
1000, Slovenija

 

Zemljevid


 

Seznam datumov (Stran s podrobnostmi dogodkov)


  • 02 oktober 2023 19:30 - 21:00
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran