radio tomi predvajalnik

Koncert: Žiga Jelar & prijatelji

Glasbeni dogodki
ziga_jelar
Datum: 01 junij 2023 20:00 - 22:00

Mesto: Kranj, Slovenija

Z Žigo nastopijo še Jan Plestenjak, Grega Skočir, Žan Serčič, Ansambel Saša Avsenika, Rok Ferengja …

Žiga Jelar je tik pred poletjem sredi intenzivnih priprav – tokrat na svoj prvi samostojni koncert, ki bo v četrtek, 1.6.2023, na gradu Khislstein v Kranju. Žiga bo na koncertu še v živo predstavil svoj glasbeni prvenec 'Brez pravil', ki ga je izdal februarja letos. Na odru se bodo našemu orlu pridružili Jan Plestenjak, Grega Skočir, Žan Serčič, Ansambel Saša Avsenika in Rok Ferengja, menda pa se nam obeta še kakšno glasbeno presenečenje.

Žigo Jelarja vsi poznamo kot izvrstnega, vrhunskega smučarskega skakalca, a 25-letni Gorenjec vedno večji pečat pušča tudi na glasbenem področju. Žiga je svojo debitantsko avtorsko pesem 'Prijatelji' predstavil pred tremi leti in od takrat Žigo vse bolj spoznavamo tudi kot glasbenika. Letos, 16. februarja, je Žiga izdal svoj glasbeni prvenec, razgiban pop album 'Brez pravil', na katerem je 10 skladb, med njimi tudi aktualna, 'Zakaj gorijo solze'. Album bo Žiga javnosti prvič v živo predstavil zelo kmalu; koncert, ki ga je poimenoval Žiga Jelar & prijatelji, bo že v četrtek, 1. junija, na gradu Khislstein v Kranju. Glasbeni prijatelji, ki bodo z Žigo stali na odru pa so Jan Plestenjak, Grega Skočir, Žan Serčič, Ansambel Saša Avsenika in Rok Ferengja, morda pa se jim pridruži še kdo – saj veste, brez pravil je mogoče vse.

Čeprav se Žiga pripravlja na svoj prvi samostojni koncert je na glasbenih odrih stal že večkrat – lani na koncertu Jana Plestenjaka v Stožicah, z Rokom Ferengjo in Rok'n'bandom letos v Planici, kdaj drugič pa je spontano nastopil tudi že z Big Foot Mamo, Gadi, Fehtarji, Ansamblom Saša Avsenika in drugimi. Izkušnje iz glasbenih odrov torej Žiga že ima, nedvomno pa je pred njim pomembna prelomnica, ki se je Žiga že neizmerno veseli.

Vstopnice za koncert Žiga Jelar & prijatelji, 1.6.2023, grad Khislstein, Kranj, so v prodaji v sistemu Eventim.

 

(Foto Jaka Škrlep)

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


 

Naslov
Grad Khislstein, 44, Tomšičeva ulica, Huje, Kranj
4000, Slovenija

 

Zemljevid


 

Vsi datumi


  • 01 junij 2023 20:00 - 22:00
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran