radio tomi predvajalnik

Lakecia Benjamin + Gard Nilssen’s Supersonic Orchestra

Glasbeni dogodki
lakecia
Datum: 06 julij 2023 19:00 - 20:30

Mesto: Ljubljana, Slovenija

Gallusova dvorana

Lakecia Benjamin (US)
Lakecia Benjamin, altovski saksofon; Zaccai Curtis, klavir; Ivan Taylor, bas; EJ Strickland, bobni

Če je eden tvojih prvih mentorjev Gary Bartz, se obetajo veliki podvigi. Newyorška saksofonistka Lakecia Benjamin je v zadnjem desetletju močno zaznamovala ameriško jazzovsko prizorišče s svojstvenim pristopom jazzovsko-hiphopersko-soulovske kombinatorike ter raznimi domiselnimi in učinkovitimi sodelovanji. Nenazadnje, tudi z visoko oktanskim obvladanjem odra. Že kot »novinka« na sceni je igrala z muzicisti, kot so Christian McBride, Gregory Porter in James »Blood« Ulmer, ter se bliskovito uveljavila kot vodja svojega jazzovskega kombota. Za seboj ima štiri albume – zadnji, Phoenix, ki je izšel na začetku letošnjega leta, je visokoenergetična, stilsko izvirna in žanrsko odprto zvedava gmota, prepletena s temami komunalne solidarnosti in izjemnimi gostujočimi glasbenicami in glasbeniki, kot so Dianne Reeves, Georgia Anne Muldrow, Patrice Rushen in Wayne Shorter. Na njem slišimo tudi ikonično feministično aktivistko Angelo Davis. Tako kot minuli Lakecijini založniški podvigi je bil deležen izjemnih kritik. Prejemnica številnih nagrad, zmagovalka raznih glasovanj – Lakecia Benjamin je izjemno sodobna avtorica, na katero so ključno vplivali tako klasiki, kot je John Coltrane, kakor zvočni udarci njenega mesta, udarci Notorious B.I.G.-ja in skupine Wu-Tang Clan.

Gard Nilssen’s Supersonic Orchestra (NO/SE/DK/PL)
Per »Texas« Johansson, Kjetil Moster, Eirik Hegdal, Fredrik Ljungkvist, saksofon, klarinet, tolkala; Mette Rasmussen, Maciej Obara, Signe Emmeluth Krunderup, saksofon, tolkala; Thomas Johansson, Goran Kajfes, trobenta, tolkala; Erik Johannessen, Guro Kvale, pozavna, tolkala; Petter Eldh, Ole Morten Vagan, Ingebrigt Haker Flaten, kontrabas, tolkala; Hakon Mjaset Johansen, bobni, tolkala; Hans Hulbakmo, bobni, blok flavta, tolkala; Gard Nilssen, bobni, tolkala; Jorgen Brennhovd, zvok

Supersonic Orchestra mi pomeni uresničene sanje, z vsemi mojimi absolutnimi favoriti na krovu! Ekipa ne potrebuje posebnega uvoda, razen dejstva, da so prav vsi enkratni vodje zasedb in improvizatorji svetovnega kova. Glasba je energična, sugestivna, dinamična, ustvarjalna in eksplozivna, napaja se pri imenih, kot so Ornette Coleman, Fela Kuti, Alice Coltrane, Duke Ellington, Chris McGregor, Louis Moholo in Curtis Mayfield, z obilico prostora za individualen glas vsakega člana! Prvenec sestava If You Listen Carefully, The Music is Yours je bil deležen fenomenalnih ocen z vseh strani. Skupino bom z velikim ponosom popeljal na gostovanje po Evropi ter na nekaterih meni najljubših prizoriščih in festivalih predstavil povsem novo muziko, namenjeno odprtemu občinstvu. Kmalu nasvidenje!,

pravi Gard Nilssen

Nakup vstopnic: https://vstopnice.cd-cc.si/si/nakup-korak-1.html

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


 

Naslov
Cankarjev Dom, 10, Prešernova cesta, Vrtača, Rožna dolina, Ljubljana, Upravna Enota Ljubljana
1000, Slovenija

 

Zemljevid


 

Vsi datumi


  • 06 julij 2023 19:00 - 20:30
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran