radio tomi predvajalnik

Naše gostoljubje (Our Hospitality)

Razni dogodki
buster_keaton
  28 december  2023 19:30 - 21:00

Ljubljana, Slovenija

Linhartova dvorana

Filmsko-glasbeni dogodek v živo
Režija: Buster Keaton, John G. Blystone; ZDA, 1923, 75'
Avtor glasbe: Andrej Goričar (premiera nove glasbene partiture)
Cankarjev dom Film Buster Keaton: Naše gostoljubje (Our Hospitality)

Izvajalci:
Orchestra of the Imaginary v zasedbi: Andrej Goričar, klavir in dirigiranje; Matej Grahek, flavta; Jakob Bobek, klarinet; Árpád Balázs Piri, fagot; Primož Zemljak, rog; Ana Mezgec, violina; Gea Pantner Volfand, viola; Milan Hudnik, violončelo

Scenarij: Jean C. Havez, Clyde Bruckman, Joseph A. Mitchell
Fotografija: Gordon Jennings, Elgin Lessley
Igrajo: Buster Keaton, Natalie Talmadge, Joe Roberts, Ralph Bushman
Produkcija: Joseph M. Schenck Productions

December je zadnja leta čas za nemo filmsko klasiko z živo glasbeno spremljavo – ter sveže spisano partituro, ki jo tudi tokrat podpisuje skladatelj in pianist Andrej Goričar. Letos bo glasba z osemčlanskim orkestrom pospremila klasiko Naše gostoljubje (Our Hospitality), eno največjih del »drugega genija« neme komedije Busterja Keatona, ki kot stoično brezizrazen romantični slehernik tudi tokrat nastopa v glavni vlogi. Naslov filma je sarkastičen, film duhovito tematizira resnično zgodbo o klanovskem rivalstvu in medsosedskem sovraštvu pred ameriško državljansko vojno. V središču viharja se kot vedno znajde Buster Keaton kot Willie McKay, ki se na poti v domači kraj, kjer naj bi prevzel dediščino, nesmrtno zaljubi v lokalno dekle. Vendar se Willie ne zaveda, da njegova družina in družina dekleta že več generacij gojita krvno sovraštvo. Ko ga dekle predstavi svojemu očetu in družinskim članom, je njegova družinska identiteta razkrita. Willie ima »srečo«, južnjaško gostoljubje namreč veleva, da še tako zadrtemu sovražniku ne smejo streči po življenju … dokler se nahaja v njihovi hiši! Willieju ne preostane drugega, kot da bivanje na sovražnem ozemlju podaljšuje v nedogled, kar sproži val komično-akcijskih prigod, ki jih Buster Keaton kot vedno razreši v zanj značilno spektakularni, dih jemajoči kaskaderski sekvenci.

 

Vstopnice: https://vstopnice.cd-cc.si/si/b-keaton-nase-gostoljubje-nema-klasika-z-zivo-glasbeno-spremljavo/vstopnice-218735.html?_gl=1*g37bzi*_ga*MTUxOTgxNjQzNi4xNjk0MjQyNTEx*_ga_8DXVDFB3GY*MTY5OTc5NTM3Ny42LjEuMTY5OTc5NTgyOC4wLjAuMA..

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


 

Naslov
Cankarjev dom, 10, Prešernova cesta, Vrtača, Center (četrtna skupnost), Ljubljana, Upravna Enota Ljubljana
1000, Slovenija

 

Zemljevid


 

Seznam datumov (Stran s podrobnostmi dogodkov)


  • 28 december  2023 19:30 - 21:00
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran