radio tomi predvajalnik

Nejc Kamplet, klavir

Glasbeni dogodki
nejc_kamplet
Datum: 25 maj 2022 19:30 - 21:00

Mesto: Maribor, Slovenija

7. koncert Komornega cikla
Dvorana Union
sreda, 25. maj, 19.30
za IZVEN in KOMORNI CIKEL
Spored:
Ludwig van Beethoven: Klavirska sonata št. 29 v B-duru, op. 106
***
Maurice Ravel: Suita Nočne prikazni, M. 55
Franz Liszt: Mefistov valček
Cena vstopnic: 14 €; 13 € (upokojenci); 11 € (študenti, invalidi)

Sijajni mariborski pianist, ki osvaja svet
Maribor nudi primerno okolje za razvoj glasbenih talentov, možnosti za glasbeno izobraževanje, obisk kakovostnih glasbenih prireditev vseh vrst in priložnosti za nastope je v izobilju. Maribor je bil in ostaja tudi glasbeno mesto. Zato ne preseneča, da se v njem porodijo nadpovprečni talenti, ki nato prepričljivo osvajajo svet. Eden takšnih je Nejc Kamplet, petindvajsetletni pianist, ki izhaja iz dobro znane mariborske glasbene družine. Po šolanju na nižji glasbeni šoli in konservatoriju v Mariboru je odšel študirat na Univerzo za glasbo in gledališče v Gradec, zdaj pa študij nadaljuje na Univerzi za glasbo, gledališče in medije v Hannovru.
Leta 2007 je pričel zmagovito tekmovalno pot, sprva z najvišjimi mesti na nacionalnih tekmovanjih, v zadnjih letih pa dosega zavidljive uspehe na uglednih mednarodnih tekmovanjih. Leta 2020je osvojil prvo nagrado na Yamahinem štipendijskem tekmovanju na Dunaju, leta 2016 prvo nagrado in štipendijo na tekmovanju sklada Hildegard Maschmann na Dunaju, prvo nagrado na spletnem tekmovanju Franza Liszta leta 2021 ter tretjo nagrado za solističnega izvajalca in drugo nagrado v štiriročni igri na 9. tekmovanju »New York International Piano Competition«, leta 2018.
Nejc Kamplet se pripravlja za kariero koncertnega pianista in se poglablja v širok ter raznovrsten repertoar za svoje glasbilo. Tokratni koncertni spored nam bo razgrnil to Kampletovo pianistično delavnico – mladi pianist se nam bo namreč predstavil kot interpret izbora iz železnih del
pianistične literature, ki sega od del Beethovna do pianistične »romantike« Ravela in Liszta ter njenih francoskih in ruskih nasledkov.

 

Informacijska pisarna Narodnega doma Maribor: od ponedeljka do petka od 10.00 do 13.00 ter uro pred vsako prireditvijo.
Prireditve v Dvorani Union: uro pred prireditvijo na blagajni Dvorane Union.
Tel.: (02) 229 40 11 • (02) 229 40 50 • 031 479 000
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. • spletna prodaja vstopnic: http://nd-mb.mojekarte.si/

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


 

Naslov
Narodni Dom, 9, Ulica kneza Koclja, Lent, Center, Maribor
2000, Slovenija

 

Zemljevid


 

Vsi datumi


  • 25 maj 2022 19:30 - 21:00
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran