radio tomi predvajalnik

Poletna koncertna različica opere v Velenju

Glasbeni dogodki
carmen
Datum: 13 avgust 2022 19:00 - 21:00

Mesto: Velenje, Slovenija

V soboto, 13. avgusta 2022, ob 19.00, bo na Titovem trgu, na osrednjem trgu v Velenju, v okviru Poletnih kulturnih prireditev Festivala Velenje izvedena koncertna različica opere Georga Bizeta – Carmen v izvedbi Operne akademije Pehlivanian. Ta v Sloveniji v poletnih mesecih deluje pod vodstvom priznanega dirigenta, maestra Georgea Pehlivaniana. Dirigirali bodo mladi obetajoči dirigenti, ki se poleti izobražujejo pri maestru Pehlivanianu, pred projektnim orkestrom mladih glasbenikov pa bo nastopilo okoli 25 mladih opernih pevcev.

Operna Pehlivanian akademija vsako poletje pripravi izbrano opero in z njo gostuje po različnih mestih. Kot izvajalci se predstavljajo dirigenti, glasbeniki in pevci iz vsega sveta pod mentorstvom Georgea Pehlivaniana. Pevci bodo na prizorišču nastopili pred orkestrom (brez kostumov in scenografije), ki ga posebej za poletno akademijo sestavljajo najboljši mladi slovenski orkestrski glasbeniki. Izvirna opera, ki ima štiri dejanja, bo odigrana v dveh delih po eno uro. Dirigirali bodo mladi obetajoči dirigenti, ki so na poletnem izobraževanju pri maestru Pehlivanianu: Carolina Cerezo Davila, Tilen Draksler, Tomáš Köppl, Camille Medawar, Dominik Steklasa in Georgy Vasilenko. Namen in cilj akademije je omogočiti čim več dirigentom, da izboljšajo svojo tehniko in znanje o tem, kako najbolje sodelovati s pevci.

Med operno predstavo bo publika tako v enem večeru na odru videla različne dirigente ter videla in slišala razlike med dirigenti in njihovo komunikacijo s pevci in orkestrskimi glasbeniki. Priložnost je dana tudi čim več pevcem, da se pridružijo in izobražujejo na akademiji z maestrom Pehlivanianom in njegovimi študenti dirigiranja. Nastopilo bo okoli 25 pevcev, nekateri od njih so se velenjski publiki v različnih glasbenih projektih že predstavili (Klemen Torkar, Marina Igritskaya …). Cilj je vsem pevcem nuditi priložnost, da se naučijo eno ali več vlog v operi Carmen. Strokovno pomoč pevcem bo z lastnimi izkušnjami nudil tudi slovenski tenorist, operni in koncertni pevec Janez Lotrič. K sodelovanju so povabljeni mladi slovenski pevci iz vse Slovenije in tujine, ki pojejo eno ali več posameznih opernih vlog.

Operna predstava se bo izvajala na prostem in v "koncertni različici", kar pomeni, da bodo pevci na odru stali pred orkestrom, brez kostumov in scenografije, kot se to dogaja v operni hiši. Običajno so recitativi s izpuščeni, tako da lahko občinstvo uživa le v glasbi, ki jo je skladatelj napisal za orkester in pevce. Predstavo bo spremljal orkester »Pehlivanian Opera Academy«, ki je sestavljen posebej za poletno akademijo in ga sestavljajo najboljši mladi slovenski orkestrski glasbeniki. V primeru slabega vremena bo koncert v Domu kulture Velenje.

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


 

Naslov
Titov trg, Staro Velenje
Velenje, Slovenija

 

Zemljevid


 

Vsi datumi


  • 13 avgust 2022 19:00 - 21:00
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran