radio tomi predvajalnik

Poletni Art kamp

Razni dogodki
poletni_art_kamp
Datum: 13 avgust 2022 09:00 - 20:00

Mesto: Maribor, Slovenija

Program Art kampa nadaljujemo z butičnimi vikend programi Poletnega Art kampa. Med 9. julijem in 4. septembrom 2022, ob sobotah in nedeljah med 9. in 20. uro, vabimo vse in vsakršne družine k pravljično lepemu paviljonu v Mestnem parku Maribor. Na Odru Triglav gostimo glasbene zasedbe, predstave za otroke, pravljice in plesne delavnice.
V sodelovanju z Zavodom MARS Maribor pripravljamo posamične sklope delavnic, usmerjene v rabo naravnih materialov ter reciklažne delavnice, s katerimi izpostavljamo pomen ponovne uporabe odsluženih. S prikazi mojstrstev se nam pridružujejo rokodelci in rokodelke. Za zvedave so na voljo intermedijske delavnice mreže konS – platforme za sodobno raziskovalno umetnost, ki deluje pod okriljem MKC Maribor. Športne, gibalne in igralne aktivnosti organizira ŠD Junak. Na Ciproševi stojnici si lahko izberemo knjigo za poletno branje.
Veter v jadra, mladež!

GIBKI, PROŽNI, VSEGA ZMOŽNI
9.00–13.00, 16.00–20.00, Spretnostni poligon, Športni Junak
9.00–13.00, 16.00–20.00, Izposoja rekvizitov, Športni Junak
18.00–19.00, Športne igre, Športni Junak

DELAVNICE IN RAZISKOVALNICE
10.00–13.00 in 16.00–20.00

Jata ribic – mobile
Poleti se včasih srečamo z jato drobnih ribic, ki plavajo pod našimi nogami. Včasih pa plavajo nad našimi glavami. Izdelajmo mobile poln ribic, ki nas bodo spominjale na morske urice.
◊ Zavod MARS Maribor

Vodna gladina v tehniki tuša
Raziskujmo tuš, dodajajmo, odvzemajmo, le kaj bo nastalo?
◊ Zavod MARS Maribor

Digitalno ustvarjanje
Ekipa Fablab-a Maribor – odprta delavnica za digitalno fabrikacijo nam predstavi delovanje različnih načinov digitalnega ustvarjanja. Digitalne stvaritve v realnost prenesemo z različnimi tehnikami, z laserskim rezalnikom folije, 3d tiskalnikom ... Spoznajmo postopek priprave in prenosa nalepke na bombažno podlago ter tehnologijo 3d tiska. Skupaj ustvarjamo, najmlajši svoje mišice lahko preizkusijo na toplotni preši.
◊ MKC Maribor – projekt konS – Platforma za sodobno raziskovalno umetnost

VRANKO VRANEK – pravljica
10.30
Pravljica v pesmi? Neverjetno prijetno.
Simona Kopinšek nas premierno nagovori z avtorsko pravljično pesnitvijo Vranko Vranek. Vranko nekega dne poleti iz gnezda in pristane na vrtu hiške, kjer živi tudi mačkon. Le kaj bo ta mrjau naredil Vrančku s prešibkimi krili, ki ne more poleteti nazaj v gnezdo? 
Pravljično doživetje je primerno za otroke vseh starosti, vabljeni tudi k poustvarjalnemu likovnemu druženju s Simono.
◊ Simona Kopinšek

GREMO NA JAMAJKO – plesna delavnica
17.00
Lepo povabljeni v objem sončnih žarkov in ritmov tropske glasbe!
Poletni čas je ravno pravšnji, da s kančkom domišljije odpotujmo daleč preko oceana na Karibe in pokukamo, kako tamkajšnji otroci preganjajo dolgčas ter privabljajo smeh na obraz. Naš korak je trden, poskok mehak, boki se zazibajo v krog, odpremo prsni koš, razpremo dlani in glasno zavriskamo! Naj se sliši do Jamajke, kako veselo je naše srce! V igri, z gibom in s plesom raziskujemo svoje telo ter značilnosti jamajškega ritma in glasbe. 
◊ Sandra Štefanec

PLIŠ DUO – koncert
19.00
Pliš je nekaj mehkega, prijetnega, toplega in lahkotnega.
Glasbeno zasedbo, ki se je iz dnevne sobe preselila na odre, v jedru sestavljata izvrstna vokalistka Aleksandra Ilijevski ter navihanec Marko Gregorič na kitari in kontrabasu. Lahkotnost kakovostnega popa, ki ga izvajata, spada v gibanje nova slovenska popevka, katere besedilni in idejni vodja je večplastni umetnik Rokgre, ki posebna in izvirna besedila piše tudi za Pliš. Poleg avtorskih skladb Roka Vilčnika in Marka Gregoriča, ki so zbrane na albumu Plošča za dve osebi iz leta 2015, lahko na koncertih slišimo tudi skladbe drugih izvajalcev, prirejene na edinstven, plišast način.
Metulji grejo v nebo, da so le lučke v nas!
◊ Aleksandra Ilijevski – vokal, Marko Gregorič – kitara in kontrabas

 

Sodelovanje v programu poteka na lastno odgovornost.
V primeru dežja program odpade.
Organizator: Narodni dom Maribor

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


 

Naslov
Maribor
2000, Slovenija

 

Zemljevid


 

Vsi datumi


  • 13 avgust 2022 09:00 - 20:00
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran