radio tomi predvajalnik

Poletni Art kamp

Razni dogodki
poletni_art_kamp
Datum: 20 avgust 2022 09:00 - 20:00

Mesto: Maribor, Slovenija

Program Art kampa nadaljujemo z butičnimi vikend programi Poletnega Art kampa. Med 9. julijem in 4. septembrom 2022, ob sobotah in nedeljah med 9. in 20. uro, vabimo vse in vsakršne družine k pravljično lepemu paviljonu v Mestnem parku Maribor. Na Odru Triglav gostimo glasbene zasedbe, predstave za otroke, pravljice in plesne delavnice.
V sodelovanju z Zavodom MARS Maribor pripravljamo posamične sklope delavnic, usmerjene v rabo naravnih materialov ter reciklažne delavnice, s katerimi izpostavljamo pomen ponovne uporabe odsluženih. S prikazi mojstrstev se nam pridružujejo rokodelci in rokodelke. Za zvedave so na voljo intermedijske delavnice mreže konS – platforme za sodobno raziskovalno umetnost, ki deluje pod okriljem MKC Maribor. Športne, gibalne in igralne aktivnosti organizira ŠD Junak. Na Ciproševi stojnici si lahko izberemo knjigo za poletno branje.
Veter v jadra, mladež!

GIBKI, PROŽNI, VSEGA ZMOŽNI
9.00–13.00, 16.00–20.00, Spretnostni poligon, Športni Junak
9.00–13.00, 16.00–20.00, Izposoja rekvizitov, Športni Junak
10.00–11.00, Junak ni vsak – vodena vadba, Športni Junak

DELAVNICE IN RAZISKOVALNICE
10.00–13.00 in 16.00–20.00

Poji
Razgibajmo se s poji, ki smo jih naredili sami. Uporabimo dolge nogavice, ki smo jih prerasli in nam luknjasti ležijo v predalu. Napolnimo jih z drobnimi koščki blaga, okrasnimi trakovi in že lahko delamo osupljive gibalne koreografije.
◊ Zavod MARS Maribor

Krompirjevi odtisi
Kako odtisniti krompir? Prerežemo ga na pol, namažemo z barvo in odtisnemo. Če pa se mu malo bolje posvetimo, lahko vanj zarežemo najrazličnejše vzorce in ga lahko uporabimo tudi za tiskanje vzorcev na tekstil.
◊ Zavod MARS Maribor

DJ Delavnica
Če nas zanima DJ-janje, glasba in vse, kar je z njo povezano, se lahko pridružimo DJ delavnici z DJ Šolo Alphawave! Preizkusimo profesionalno DJ opremo, izvemo, kaj DJ dela in kako se znajde med vsemi gumbi in lučkami na opremi, ki jo ima pred seboj. Le zakaj ima na glavi slušalke, če pa so na odru tudi zvočniki? »God is a DJ!«
◊ MKC Maribor – projekt konS – Platforma za sodobno raziskovalno umetnost

MAMICA DRAVICA – pravljica
10.30
Najlepše pripove nam Zdenka iz Knjižnice.
Bilo je v tistih časih, ko naši pradedje še niso poznali rži in pšenice. Tedaj je živel zelo bogat ribič. Vse svoje premoženje si je pridobil s tem, da je pridno lovil ribe ob Dravi.
◊ Mariborska knjižnica, pripoveduje Zdenka Gajser

KROMPIRJEV SLADOLED – pravljica
17.00
Gotovo ste že poskusili krompirjev sladoled. Da niste, pravite? Ojej, prav zares ne? Potem pa le na branje tele zgodbice!
Čisto na severu zemeljske oble sta se krompir in sladoled tako tiščala skupaj, da sta primrznila drug k drugemu. Zgodba o nastanku krompirjevega sladoleda je pravzaprav zgodba o prijateljstvu. In malo tudi o iznajdljivosti in novih izzivih. 
◊ Založba Pivec, Vesna Radovanovič

BOŠTJAN NARAT – koncert
19.00
»Konec poletja ni konec sveta …«
Boštjan Narat je širši javnosti znan predvsem kot ustanovitelj in vodja skupine Katalena, mariborski kot Večerov kolumnist, že več kot desetletje pa nastopa tudi kot kantavtor. Izdal je dva albuma – Strah je odveč in Konec sveta vedno pride nenapovedano. Lani je po daljšem času izdal nov singel z naslovom Pusti kamne na tleh. Njegov nastop v Mestnem parku je sprehod po njegovem dosedanjem kantavtorskem ustvarjanju in hkrati predstavitev novih pesmi.
◊ Boštjan Narat – vokal, kitara

 

Sodelovanje v programu poteka na lastno odgovornost.
V primeru dežja program odpade.
Organizator: Narodni dom Maribor

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


 

Naslov
Maribor
2000, Slovenija

 

Zemljevid


 

Vsi datumi


  • 20 avgust 2022 09:00 - 20:00
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran