radio tomi predvajalnik

Poletni Art kamp

Razni dogodki
poletni_art_kamp
Datum: 27 avgust 2022 09:00 - 20:00

Mesto: Maribor, Slovenija

**************************************************Program Art kampa nadaljujemo z butičnimi vikend programi Poletnega Art kampa. Med 9. julijem in 4. septembrom 2022, ob sobotah in nedeljah med 9. in 20. uro, vabimo vse in vsakršne družine k pravljično lepemu paviljonu v Mestnem parku Maribor. Na Odru Triglav gostimo glasbene zasedbe, predstave za otroke, pravljice in plesne delavnice.
V sodelovanju z Zavodom MARS Maribor pripravljamo posamične sklope delavnic, usmerjene v rabo naravnih materialov ter reciklažne delavnice, s katerimi izpostavljamo pomen ponovne uporabe odsluženih. S prikazi mojstrstev se nam pridružujejo rokodelci in rokodelke. Za zvedave so na voljo intermedijske delavnice mreže konS – platforme za sodobno raziskovalno umetnost, ki deluje pod okriljem MKC Maribor. Športne, gibalne in igralne aktivnosti organizira ŠD Junak. Na Ciproševi stojnici si lahko izberemo knjigo za poletno branje.
Veter v jadra, mladež!

sobota, 27. 8.

GIBKI, PROŽNI, VSEGA ZMOŽNI
9.00–13.00, 16.00–20.00, Spretnostni poligon, Športni Junak
9.00–13.00, 16.00–20.00, Izposoja rekvizitov, Športni Junak
18.00–19.00, Športne igre, Športni Junak

DELAVNICE IN RAZISKOVALNICE
10.00–13.00 in 16.00–19.00

AFRIŠKI DAN
Ali veste ... Kaj je "kente"?
Zakaj smo ljudje različnih odtenkov rjave? Kako se igra Oware in druge družabne igre?
Društvo Baobab s projektom AFROskop in društvo Afričanov Maribor nam z različnimi izobraževalno-ustvarjalnimi delavnicami ter tradicionalnimi otroškimi igrami približajo afriški kontinent, njegove ljudi, običaje in kulturo.
◊ Društvo Baobab

Žičke, gumbi, mikrokontrolerji
Na delavnici si izdelamo prototipe različnih napravic, ki oživijo le z nekaj žičkami in gumbi, ko jih povežemo z mikrokontrolerjem. Klaviatura, senzorji ali igrice, vse je mogoče! Izvemo, kaj so potenciometri, kakšna je njihova vloga na različnih napravah, kaj lahko kontrolirajo in kako lahko nastavimo, da vplivajo na različne funkcije izdelane naprave.
◊ MKC Maribor – projekt konS – Platforma za sodobno raziskovalno umetnost

SANKOFA – zborovsko petje in pravljica
10.30
Povabljeni na potovanje.
Prisluhnimo zgodbi o Nawatu. To je pesem, ki izvira iz sanj in ima neizmerno moč. 
◊ PZ Sankofa, Damaris Potočnik, Kud Baobab

AFRIŠKI PLES (BUR) – plesna delavnica
17.00
Sprostimo se, stopimo na zemljo, plešimo.
Naučimo se nekaj gibov tradicionalnih zahodnoafriških plesov ter zgrabimo priložnost zaplesati v ritmih vedno bolj popularne afriške glasbe. Vabljeni na čudovito plesno izkušnjo!
◊ Thomas Claude Kombia

MARIBUM AFRIQUI – koncert
19.00
Veter vedno prinese novo zgodbo. Ali odgovor. Ali pesem.
Joel Diarra, griot, afriški čuvar izročila iz plemena Bobo na ozemlju Malija in Burkina Fasa, je virtuoz na balafonu (afriški ksilofon). Z glasbenimi koreninami globoko v glasbi svojega plemena kot tudi v glasbenem izročilu celotne Zahodne Afrike Joelu uspeva v lastne kreacije umetelno vplesti tako imenovane moderne glasbene elemente in s preostalimi glasbeniki skreirati glasbeno mešanico afriške, slovenske ljudske in world glasbe. Na odru se Joelu pridružijo slovenski glasbeniki, kitarist Igor Bezget, violončelist Ariel Vei Atanasovski in tolkalka Tina Sovič.
◊ Joel Diarra – vokal, balafon, Igor Bezget – kitara, Tina Sovič – tolkala , Ariel Vei Atanasovski – violončelo, Plesna izba Maribor

 

Sodelovanje v programu poteka na lastno odgovornost.
V primeru dežja program odpade.
Organizator: Narodni dom Maribor

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


 

Naslov
Maribor
2000, Slovenija

 

Zemljevid


 

Vsi datumi


  • 27 avgust 2022 09:00 - 20:00
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran