radio tomi predvajalnik

Poletni Art kamp

Razni dogodki
poletni_art_kamp
Datum: 28 avgust 2022 09:00 - 20:00

Mesto: Maribor, Slovenija

Program Art kampa nadaljujemo z butičnimi vikend programi Poletnega Art kampa. Med 9. julijem in 4. septembrom 2022, ob sobotah in nedeljah med 9. in 20. uro, vabimo vse in vsakršne družine k pravljično lepemu paviljonu v Mestnem parku Maribor. Na Odru Triglav gostimo glasbene zasedbe, predstave za otroke, pravljice in plesne delavnice.
V sodelovanju z Zavodom MARS Maribor pripravljamo posamične sklope delavnic, usmerjene v rabo naravnih materialov ter reciklažne delavnice, s katerimi izpostavljamo pomen ponovne uporabe odsluženih. S prikazi mojstrstev se nam pridružujejo rokodelci in rokodelke. Za zvedave so na voljo intermedijske delavnice mreže konS – platforme za sodobno raziskovalno umetnost, ki deluje pod okriljem MKC Maribor. Športne, gibalne in igralne aktivnosti organizira ŠD Junak. Na Ciproševi stojnici si lahko izberemo knjigo za poletno branje.
Veter v jadra, mladež!

GIBKI, PROŽNI, VSEGA ZMOŽNI
9.00–13.00, 16.00–20.00, Spretnostni poligon, Športni Junak
9.00–13.00, 16.00–20.00, Izposoja rekvizitov, Športni Junak
10.00–11.00, Junak ni vsak – vodena vadba, Športni Junak

DELAVNICE IN RAZISKOVALNICE
10.00–13.00 in 16.00–19.00

Afriške živali
Afriške živali so čudovita bitja. Z dolgimi vratovi, špičastimi nosovi in najhrabrejši od vseh. Sešijmo jih iz pisanega blaga.
◊ Zavod MARS Maribor

Živalice iz gline
Med prsti začutimo glino. Iz nje izdelamo najrazličnejše živali.
◊ Zavod MARS Maribor

Žičke, gumbi, mikrokontrolerji
Na delavnici si izdelamo prototipe različnih napravic, ki oživijo le z nekaj žičkami in gumbi, ko jih povežemo z mikrokontrolerjem. Klaviatura, senzorji ali igrice, vse je mogoče! Izvemo, kaj so potenciometri, kakšna je njihova vloga na različnih napravah, kaj lahko kontrolirajo in kako lahko nastavimo, da vplivajo na različne funkcije izdelane naprave.
◊ MKC Maribor – projekt konS – Platforma za sodobno raziskovalno umetnost

PERGRIN IN MORSKA DEKLICA – pravljica
10.30
Zaplujmo po reki do morja s pravljico.
Nekoč je živel ribič, ki mu je bilo ime Pergrin. Nekega dne je veslal posebno daleč. Zaslišal je petje, nežen glas, in zagledal prelepo morsko deklico, ki je sedela na skali in pela.
◊ Mariborska knjižnica, pripoveduje Zdenka Gajser

VES SVET JE MARMELADA 5+ – predstava za otroke
18.00
Kdor še ne pozna gospodične Bazilike, naj vstopi z nami na vlak. Tisti, ki jo, smo že tam.
Gospodična Bazilika potuje po svetu in nabira sveže zgodbe. A tokrat ne gre vse po načrtu. Ko izstopi na postaji, ugotovi, da je izgubila vso svojo prtljago! Nikjer ni njenih kovčkov, polnih lutk in zgodb, ni njenega dežnika in najhujše – ne najde svoje krave Liske. Ko izgubo prijavi na okencu za izgubljeno prtljago, jo tam pričaka velik lesen zaboj. Čeprav zatrjuje, da gre za pomoto, saj je na zaboju napis MARMELADA, jo vseeno premaga sladkosnednost. Ko zaboj končno odpre, v njem najde čudne stvari – vlak in železniško postajo, hišico, iz katere diši po krofih, lampijon, Margot in Friderika ter seveda – marmelado. Bazilika kar na lepem pade v pravljični svet, ki ga je zapisal Peter Svetina v zgodbi Debela pekovka.
Avtor zgodbe Peter Svetina, avtorica zamisli, likovne podobe, režiserka in izvajalka Katja Povše, dramaturg Anže Virant, lutkovni tehnolog in oblikovalec scene Žiga Lebar, oblikovalec in izdelovalec kostumov lutk Iztok Hrga, oblikovalka kostuma Bazilike Eva Jakopič, avtorica glasbe in izvajalka Jelena Ždrale, glasbeni svetovalec, producent in izvajalec glasbe Nino de Gleria, fotograf Matej Povše.
V primeru dežja bo predstava v LGM.
◊ Pripovedno gledališče gdč. Bazilike / Hiša otrok in umetnosti, Poletni lutkovni pristan, Lutkovno gledališče Maribor

 

Sodelovanje v programu poteka na lastno odgovornost.
V primeru dežja program odpade.
Organizator: Narodni dom Maribor

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


 

Naslov
Maribor
2000, Slovenija

 

Zemljevid


 

Vsi datumi


  • 28 avgust 2022 09:00 - 20:00
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran