radio tomi predvajalnik

Poletni Art kamp

Razni dogodki
poletni_art_kamp
Datum: 03 september  2022 09:00 - 20:00

Mesto: Maribor, Slovenija

Program Art kampa nadaljujemo z butičnimi vikend programi Poletnega Art kampa. Med 9. julijem in 4. septembrom 2022, ob sobotah in nedeljah med 9. in 20. uro, vabimo vse in vsakršne družine k pravljično lepemu paviljonu v Mestnem parku Maribor. Na Odru Triglav gostimo glasbene zasedbe, predstave za otroke, pravljice in plesne delavnice.
V sodelovanju z Zavodom MARS Maribor pripravljamo posamične sklope delavnic, usmerjene v rabo naravnih materialov ter reciklažne delavnice, s katerimi izpostavljamo pomen ponovne uporabe odsluženih. S prikazi mojstrstev se nam pridružujejo rokodelci in rokodelke. Za zvedave so na voljo intermedijske delavnice mreže konS – platforme za sodobno raziskovalno umetnost, ki deluje pod okriljem MKC Maribor. Športne, gibalne in igralne aktivnosti organizira ŠD Junak. Na Ciproševi stojnici si lahko izberemo knjigo za poletno branje.
Veter v jadra, mladež!

GIBKI, PROŽNI, VSEGA ZMOŽNI
9.00–13.00, 16.00–20.00, Spretnostni poligon, Športni Junak
9.00–13.00, 16.00–20.00, Izposoja rekvizitov, Športni Junak
18.00–19.00, Športne igre, Športni Junak

DELAVNICE IN RAZISKOVALNICE
10.00–13.00 in 16.00–19.00

Morska deklica
Ste že kdaj videli mavrično morsko deklico, ki spreminja barvo svoje plavuti. Ustvarite svojo.
◊ Zavod MARS Maribor

Školjke
Pripravimo si čisto posebne školjke – fosilne. Zanje res mora preteči nekaj časa. Kdo ve, morda nam pa uspe.
◊ Zavod MARS Maribor

Lego robotika
Kako delujejo roboti? Kako vedo, kako daleč se lahko premikajo in kdaj se morajo ustaviti ali obrniti? Jim to določimo mi (programerji_) ali se odločijo kar sami?
Če bi radi izvedeli, kako delujejo roboti, se nam pridružite na delavnici programiranja LEGO robotov. Na delavnici si pogledamo, kaj vse potrebuje in lahko ima LEGO robot, da se odloča sam. Sestavimo in sprogramiramo lahko robota, ki opravljal naloge, ki jih določimo.
◊ MKC Maribor – projekt konS – Platforma za sodobno raziskovalno umetnost

dan zavoda 13 – dobrodelni dogodek
16.00
Tradicionalni Dan Zavoda 13. Ker je v slogi moč.
Zavod 13 letošnji dan posveča Prvi pomoči, saj smo prepričani, da lahko s pravilnimi ukrepi pomagamo prav vsi. Najmlajši spoznamo Medimeda, ki nam pove, kako lahko v določenih situacijah reagiramo ali vsaj pokličemo nujno medicinsko pomoč. Mladostniki smo lahko v veliko pomoč sovrstnikom, ki se srečujejo s prekomernim uživanjem alkohola in drog. Oživimo pa tudi znanje oživljanja, ponovimo osnovni prijem pri zastoju srca – z najbolj preprostimi postopki lahko rešimo življenje. Prva pomoč – nikoli ne vemo, kdo v naši bližini jo bo potreboval. 
◊ Zavod 13, Petra Grainer

DADA IN MARKO – koncert
18.00
Od jazzovskih standardov do slovenske popevke v naročju domačega parka.
Pevke Dade Kladenik in kitarista Marka Zaletelja najbrž ni potrebno posebej predstavljati. Ona je operna pevka, ki se rada zapelje po jazz vodah, on je kitarist, ki igra vse. Skupaj ustvarjata že več kot trideset let. Prisluhnimo jazzovskim standardom, slovenski popevki in skrbno aranžiranim ljudskim motivom.
◊ Dada Kladenik – vokal, Marko Zaletelj – kitara

 

Sodelovanje v programu poteka na lastno odgovornost.
V primeru dežja program odpade.
Organizator: Narodni dom Maribor

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


 

Naslov
Maribor
2000, Slovenija

 

Zemljevid


 

Vsi datumi


  • 03 september  2022 09:00 - 20:00
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran