radio tomi predvajalnik

Rade Šerbedžija & Zapadni kolodvor

Glasbeni dogodki
rade_serbedzija
Datum: 20 maj 2022 20:00 - 22:00

Mesto: Maribor, Slovenija

Koncert
Dvorana Union
petek, 20. maj, 20.00
za IZVEN
Rade Šerbedžija, vokal; Zapadni kolodvor: Marjan Krajna, harmonika; Mario Igrec, kitara; Antun Stašić, violina; Pere Ištvančić, brač, bas; Ranko Purić, bugarija; Jura Vrandečić, kontrabas
Cena vstopnic: 25 € (parter); 20 € (balkon)

Poezija in glasba v najžlahtnejši podobi
Da se zaljubiš v šanson ni treba biti poznavalec poezije, niti glasbe. Oboje moraš zgolj čutiti. In če šansone izvaja igralski velikan Rade Šerbedžija, ste lahko gotovi, da ne bo šlo zgolj za zaljubljenost. Ljubezen bo večna. To dokazujejo uspešnice, kot so Ne daj se, Ines ali Barbara, ki tudi po vseh teh letih (posneti sta bili že davnega leta 1974) vsakič znova omrežita novo generacijo poslušalcev. V desetletjih, ki so jima sledila, je Rade Šerbedžija zgradil zavidanja vredno mednarodno filmsko kariero, ki ga je popeljala do sodelovanj z največjimi hollywoodskimi režiserji in igralci. Kljub zvezdniškem statusu in kozmopolitskem življenju pa je ostal zvest domači igrani besedi (tej se posveča v okviru gledališča Ulysses, ki ga je ustanovil na Brionih) ter uglasbeni poeziji, ki jo je v večnost ujel na šestih studijskih albumih. In čeprav gre za vrhunske izdelke, nas tenkočutni spoj glasbe in poezije najbolj doseže, kadar mu prisluhnemo v živo. Kot pritiče velikim interpretom, kakršen je Rade Šerbedžija, bomo namreč istih vrstic na vsakem nastopu deležni v novi, drugačni interpretaciji, ki pa je vselej poglobljena, pretanjena, vrhunska. Obeta se torej novo enkratno in neponovljivo koncertno doživetje, in prav verjetno je, da se boste zaljubili za vedno. V glasbo. V poezijo.

 

Informacijska pisarna Narodnega doma Maribor: od ponedeljka do petka od 10.00 do 13.00 ter uro pred vsako prireditvijo.
Prireditve v Dvorani Union: uro pred prireditvijo na blagajni Dvorane Union.
Tel.: (02) 229 40 11 • (02) 229 40 50 • 031 479 000
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. • spletna prodaja vstopnic: http://nd-mb.mojekarte.si/

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


 

Naslov
Narodni Dom, 9, Ulica kneza Koclja, Lent, Center, Maribor
2000, Slovenija

 

Zemljevid


 

Vsi datumi


  • 20 maj 2022 20:00 - 22:00
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran