radio tomi predvajalnik

Solus Amor

Razni dogodki
bence_vagi
  30 december  2023 16:00 - 17:30

Ljubljana, Slovenija

Gallusova dvorana

Vratolomne, dih jemajoče akrobatske točke in mojstrska koreografija v enkratnem cirkuškem spektaklu.

Cankarjev dom Gledališče in ples Bence Vági: Solus Amor

Veličastna produkcija Solus Amor režiserja in koreografa Bencea Vágija združuje sodobni cirkus ter klasični balet in sodobni ples. Prepoznavni znak dela je cirque danse, žanr, ki ga je v prejšnjih letih zasnovala in uveljavila njegova skupina Recirquel. Solus Amor govori o različnih izrazih ljubezni, odstira njene globine, raziskuje njene plasti in oblike. »Solus Amor se dotika velikih, resnih tem,« pravi koreograf in umetniški vodja Recirquel, Bence Vági, »ki tako ali drugače zadevajo vsakogar. To počne s formo in jezikom, ki spodbujata razmislek. Pripoveduje zgodbo o zaupanju in ljubezni, o vesolju in naravi.«

Dogajanje v predstavi večinoma poteka nad odrom, ob uprizarjanju pravega »baleta v zraku« pred očmi gledalcev. Ustvarjalci v kljubovanju zakonom fizike zahtevne plesne gibe izvajajo ob vtisu lahkotnosti, z gracioznostjo in liričnostjo. Vse to v sozvočju z osrednjo temo dela: ljubeznijo in njenimi različnimi izrazi. Avtorska glasba, veličastna scenografija in svetlobno oblikovanje ustvarjajo ozračje, ki gledalce subtilno vsrka vase. Tokrat se nastopajočim na odru pridružuje tudi žival ... in to ne kakršna koli: koreograf je vrhunskemu južnoafriškemu lutkarju in režiserju lutkovnega gledališča Janniju Youngeju naročil izdelavo polarnega medveda v naravni velikosti.

Kot pri vsaki produkciji skupine Recirquel je ključen vidik dela tudi tokrat skladna prepletenost zvočnega in vizualnega sveta. Skladateljica Edina Szirtes je v sodelovanju z Gáborjem Zerjékom ustvarila kompleksno in večplastno glasbeno kuliso. Stara komorna glasba in kristalno čisti glasovi, spojeni s prvobitnimi melodijami in futurističnimi učinki, ustvarjajo vtis presenetljivega, neslutenega. Enako kot glasba se tudi vizualije scenografa Pétra Klima in kostumografinje Emese Kaszi navdihujejo tako pri daljni preteklosti kot bližnji prihodnosti.

 

Vstopnice: https://vstopnice.cd-cc.si/si/recirquel-solus-amor/vstopnice-218212.html?_gl=1*14v76xi*_ga*MTUxOTgxNjQzNi4xNjk0MjQyNTEx*_ga_8DXVDFB3GY*MTY5OTc5NTM3Ny42LjAuMTY5OTc5NTM3Ny4wLjAuMA..

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


 

Naslov
Cankarjev dom, 10, Prešernova cesta, Vrtača, Center (četrtna skupnost), Ljubljana, Upravna Enota Ljubljana
1000, Slovenija

 

Zemljevid


 

Seznam datumov (Stran s podrobnostmi dogodkov)


  • 30 december  2023 16:00 - 17:30
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran