radio tomi predvajalnik

V Maribor prihajata kralja glasbene komedije

Razni dogodki
kralja_glasbene_komedije
  19 december  2023 19:30 - 21:00

Maribor, Slovenija

Kot pritiče predprazničnemu času, se decembra v Mariboru obeta koncertno doživetje, pri katerem bodo poslušalci le stežka ostali na svojih sedežih, po dvorani pa bo odmeval glasen smeh. Nekoliko neobičajen prizor za koncert klasične glasbe, a nič neobičajnega, ko sta na odru violinist Aleksej Igudseman in pianist Hyung-ki Joo.

Njuni nastopi so namreč vse prej kot običajni koncerti. Četudi sodelujeta z najslavnejšimi orkestri in gostujeta v najprestižnejših dvoranah sveta, je vzdušje vse prej kot resno. Vrhunski skeči, podprti z dih jemajočo virtuoznostjo, predstavijo Mozarta, Beethovna in druge velike skladatelje v povsem novi luči in dokažejo, da je klasična glasba vse prej kot dolgočasna resna glasba. Starejše generacije se gotovo spominjajo skečev pianista Viktorja Borgea, »dirigentskih« podvigov komika Dannyja Kaya in humorja legendarnih Monty Pythonovcev, mlajše pa ostrega jezika junakov South Parka. Igudesman & Joo sta žlahtno tradicijo vrhunskega humorja in vratolomne virtuoznosti uspešno prenesla v enaindvajseto stoletje in danes upravičeno veljata za prvi imeni glasbene komedije na svetu.

Da gre ob tem za vrhunska klasična glasbenika, ni treba poudarjati, dovolj je, če naštejemo imena uglednih dirigentov in solistov, s katerimi redno sodelujeta. Njunemu šarmu so namreč podlegli tudi največji zvezdniki klasične glasbe, kot so Vasilij Petrenko, Gidon Kremer, Janine Jansen, Julian Rachlin in Yuja Wang. Ob nastopanju po vsem svetu pišeta glasbo po naročilu najuglednejših orkestrov (Newyorška filharmonija, Dunajski simfoniki, Orkester Tonhalle Zürich, Filharmoniki iz Osla ...), med petdesetimi zgoščenkami, posnetimi za ugledne založbe, pa je tudi uspešnica Glasbeni kritik z Johnom Malkovichem – z istoimensko predstavo so vsi trije lani navdušili tudi na Festivalu Ljubljana.

Ob tem 45 milijonov spletnih ogledov njunih videoposnetkov potrjuje, da sta osvojila tudi mlado generacijo in tako ne čudi, da so njuni nastopi in turneje po vsem svetu razprodani že mesece vnaprej.

Zato smo toliko bolj ponosni, da ju bomo lahko 19. decembra gostili tudi na odru Dvorane Union. V času, ki kar kliče po sproščenih glasbenih dogodkih, zvezdnika k nam prihajata s svojo aktualno, božično obarvano uspešnico z neprevedljivim naslovom: A Little Silent Night Music. Ja, prav ste uganili: Sveta noč sreča Mozarta. In, kot je pri tandemu Igudesman & Joo pravilo, še marsikoga in marsikaj drugega! Haydn sreča hiphop, Mozart borilne veščine … Gledalci pa salve smeha. Čaka nas torej viharna in virtuozna predstava, ki bo navdušila tako poznavalce klasične glasbe kot tudi vse, ki si pred iztekom leta želijo smeha in vrhunske zabave.

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


 

Naslov
Narodni Dom, 9, Ulica kneza Koclja, Lent, Center, Maribor
2000, Slovenija

 

Zemljevid


 

Seznam datumov (Stran s podrobnostmi dogodkov)


  • 19 december  2023 19:30 - 21:00
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran